Ανακοινώσεις

«Ενδιαφέρουσα Σύσκεψη Φορέων για το Μέλλον της Νοσηλευτικής»

Την Πέμπτη 07 Ιουλίου 2011 στο κτίριο του της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων που σχετίζονται με τη Νοσηλευτική.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Σύλλογος Φοιτητών της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος,  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποφοίτων Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, ο Σύλλογος ΔΕΠ της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ (απόντων των γιατρών…), η Αντιπρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ και καθηγητές της σχολής, οι Προϊστάμενες των Τμημάτων Νοσηλευτικής Α΄& Β΄ από το  ΤΕΙ Αθήνας, ο Σύλλογος φοιτητών της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σπάρτης και φοιτητές του οικείου Τμήματος. Ο ενδιαφέρων διάλογος, εστιάστηκε σε δυο πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν τους Νοσηλευτές:

  1. την Ενιαία Τριτοβάθμια Πανεπιστημιακή Νοσηλευτική Εκπαίδευση και
  2. την επίδραση των επικείμενων αλλαγών στην νοσηλευτική εκπαίδευση αναφορικά με τον Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ το Σεπτέμβριο.

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, αφού επισήμανε την αρνητική της στάση απέναντι στην ύπαρξη κομματικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ,  επανέλαβε τη θέση της για Τριτοβάθμια Νοσηλευτική Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο και έκανε έκκληση στους παριστάμενους να διατυπώσουν τις θέσεις τους με ειλικρίνεια, υπενθυμίζοντας τις παλινωδίες ορισμένων κατά το πρόσφατο παρελθόν. Τέλος, τόνισε την ανάγκη δυναμικής παρέμβασης όταν διαπιστωθεί ότι τα ευχολόγια δεν θα ευδοκιμήσουν.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών ΕΚΠΑ, ορίστηκε επιτροπή που θα εξετάσει τα παραπάνω ζητήματα, συνεδριάζοντας σε εβδομαδιαία βάση.

Για κάθε εξέλιξη θα υπάρχει ενημέρωση από την ιστοσελίδα μας.

Ως ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, συγχαίρουμε τους νέους συναδέλφους, που με την ορμητικότητά τους, προκάλεσαν αυτή την ενδιαφέρουσα σύσκεψη. Αναμένουμε τη συνέχεια με ενδιαφέρον.

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy