Δελτία Τύπου Πρωτοβάθμια Σωματεία Τελευταίες Εξελίξεις

«Άκρως επιτυχημένη η 1η Νοσηλευτική Ημερίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Νοσηλευτών – Ε.Σ.Υ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Νοσηλευτών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Π.Φ.Υ.), πραγματοποίησε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, στην Αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης», στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Επιστημονική Νοσηλευτική Ημερίδα με θέμα: «Οι Νοσηλευτές στο επίκεντρο του εκσυγχρονισμού της Π.Φ.Υ.». Στη διοργάνωση της επιστημονικής εκδήλωσης συμμετείχαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την ευγενή παραχώρηση του χώρου διεξαγωγής και της αιγίδας του, όπως και η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, παρέχοντας αιγίδα και την αντίστοιχη μοριοδότηση Μονάδων Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης για τους συμμετέχοντες.

Μέσα από ένα άρτια δομημένο επιστημονικό πρόγραμμα, το οποίο μετουσίωνε απόλυτα τον τίτλο της  επιστημονικής εκδήλωσης, Νοσηλευτές από τις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, παρουσίασαν το πολυδιάστατο έργο και τις πολύτιμες εμπειρίες, τις οποίες απέκτησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID – 19. Παρουσιάστηκαν καινοτόμες πρακτικές σχετικά με την πρόληψη, αγωγή και προαγωγή της υγείας του πληθυσμού μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα. Ακόμη αναπτύχθηκε ενδελεχώς ο θεσμός του Ειδικευόμενου Νοσηλευτή Δημόσιας Υγείας / Κοινοτικής Νοσηλευτικής, όπως και όλες οι προοπτικές αξιοποίησης του μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ακόμη μέσα από τη διεξαγωγή της διεπιστημονικής συζήτησης: «Νεότερα δεδομένα στην Π.Φ.Υ.», δόθηκε το βήμα στους Νοσηλευτές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να διατυπώσουν τις απόψεις σχετικά με τα διαχρονικά προβλήματα και τις χρόνιες παθογένειες, οι οποίες «κρατούν δέσμιους» τους Νοσηλευτές, εστιάζοντας ιδιαιτέρως στον ιατροκρατούμενο Ν. 4931/2022, ο οποίος αδικεί κατάφορα και παρεμποδίζει την ανάδειξη του ηγετικού τους ρόλου, μέσα στις υπηρεσίες τους.

Μέσα από την πανελλαδική συμμετοχή των Νοσηλευτών, αναδείχτηκε το υψηλό επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης, ο επαγγελματισμός και το πνεύμα της ουσιαστικής διεπιστημονικής συνεργασίας, παράγοντες οι οποίοι εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 500, με την αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης», να έχει το μάξιμουμ της προβλεπόμενης πληρότητας και οι διαδικτυακή παρακολούθηση να έχει κατά μέσο όρο 350 on line συμμετέχοντες.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ. επιθυμούμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς την ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., την Ε.Ν.Ε. και το Δήμο Θεσσαλονίκης για την άριστη συνεργασία. Ιδιαιτέρως δε, απονέμουμε τα εύσημα στα μέλη της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής, αλλά και σε όλους στους συμμετέχοντες.

Ο αγώνας για την αναδιάρθρωση όλων των παθογενειών και των διαστρεβλώσεων  απέναντι στους Νοσηλευτές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και θα συνεχίζεται με την καθημερινή επικοινωνία και παρουσία μας σε όλες τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέχρι την τελική δικαίωση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ.

Η Πρόεδρος                                                                               Η Γεν. Γραμματέας

Λουκία Κεραμιδά                                                                        Ειρήνη Θεολογίδου

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy