Ανακοινώσεις Τελευταίες Εξελίξεις

«Άμεση χορήγηση της ειδικής άδειας στους μεταφορείς ασθενών του Πα. Γ.Ν.Η».

Σχετ. Με το αρ. πρωτ.194/5-6-2019 έγγραφο του σωματείου εργαζομένων.

Κύριε Βρύσαλη και κύριε Κοκοβάκη

Όπως σας έχω ενημερώσει και προφορικά πάρα πολλές φορές τόσο εγώ όσο και οι τομεάρχες της Υπηρεσίας, ουδείς εργαζόμενος της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας έχει στερηθεί άδεια που νόμιμα δικαιούται, κάτι και που οι ίδιοι σε προσωπικό επίπεδο γνωρίζετε.
Τα οριζόμενα στο άρθρο 105 του ν. 2071/92 όπως αυτό συμπληρώθηκε-επεκτάθηκε με την Γ2α/65797/27-11-2018 κοινή υπουργική απόφαση και την διευκρινιστική εγκύκλιο Γ2α/οικ19064/12-3-2019, εφαρμόζονται πλήρως σε όλους τους εργαζόμενους της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
Επιπρόσθετα η Νοσηλευτική Διεύθυνση έχει εισηγηθεί προς το Δ.Σ του νοσοκομείου, στο οποίο και οι δύο είστε μέλη, την επέκταση της ειδικής άδειας στο νοσηλευτικό προσωπικό των νοσηλευτικών τμημάτων που πληρούν τα κριτήρια της χορήγησης της ειδικής άδειας που όμως δεν ορίζονται ρητά στην υπουργική απόφαση. Από όσο γνωρίζω αυτό δεν εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Αυτό προφανώς δεν αποτελεί πρόβλημα για εσάς.
Τώρα όσον αφορά την ειδική άδεια των μεταφορέων ασθενών του Πα.Γ.Ν.Η σας γνωρίζω και εγγράφως πλέον ότι: έγινε ο προγραμματισμός των ειδικών αδειών και από 1/1/2019 μέχρι και σήμερα έχουν δοθεί τα υπόλοιπα των κανονικών αδειών του 2018, μέρος της κανονικής άδειας του 2019 και έχουν δοθεί οι παρακάτω ειδικές άδειες βάσει του άρθρου 105 του ν. 2071/92 ως εξής:

Στα 21 άτομα σε ΜΕΘ – χειρουργεία έχει χορηγηθεί όλη η ειδική άδεια εκτός ενός ατόμου που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα. (200 μέρες από τις 210 οφειλόμενες).
Για τους Μεταφορείς των τμημάτων που δικαιούνται την ειδική άδεια έχει δοθεί σχεδόν σε όλους, υπολείπεται μέρος της άδειας σε τρία άτομα που και αυτή έχει προγραμματιστεί να δοθεί από την αρμόδια τομεάρχη (116 από τις 130 μέρες) Αν υπάρξει και κάποιος που πιθανόν δικαιούται την ειδική άδεια και διέλαθε της προσοχής του αρμόδιου τομεάρχη, να είστε σίγουροι ότι θα εξεταστεί και ανάλογα θα χορηγηθεί.
Επειδή τα όσα αναφέρονται στην ανοικτή επιστολή σας προς τον υπουργό υγείας και τα ΜΜΕ, είναι ψευδή και άκρως συκοφαντικά προς το πρόσωπό μου, θίγουν την τιμή, την υπόληψή μου και την επαγγελματική πορεία, σας καλώ να ανακαλέσετε την επιστολή σας και να την κοινοποιήσετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο , ειδάλλως επιφυλάσσομαι να πράξω τα δέοντα.
Και τέλος θα ήθελα να σημειώσω ως Διευθύντρια αλλά ως μέλος του σωματείου εργαζομένων του Πα.Γ.Ν.Η και μάλιστα από τα ιδρυτικά του , την έκπληξη μου που το σωματείο εργαζομένων αναδεικνύει στον Υπουργό Υγείας, ως μείζον πρόβλημα του νοσοκομείου ένα ανύπαρκτο πρόβλημα!! Αυτό σημαίνει ότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν άλλα σημαντικά προβλήματα;;;

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια
της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Πηνελόπη Ντζιλέπη

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy