Ανακοινώσεις

Έγκλημα εκ προ Μελέτης η Υποβάθμιση των Εκπαιδευτικών Νοσηλευτών

Στις 26/2/14, εκδόθηκε η υπ’αριθμ. 10/2014 Ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 479/26-02-2014), με την οποία καλείται το εκπαιδευτικό προσωπικό (των κλάδων ΠΕ 14.06 και ΠΕ 18.10) της Δευτεροβάθμιας Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης των ΕΠΑΛ, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα,  να αποδεχτεί με τρόπο ωμό, βίαιο και χυδαίο, τον ηθικό και επαγγελματικό του στραγγαλισμό και μάλιστα με τη δική του συναίνεση.

Το πρωτοφανές αυτό ανοσιούργημα, όπως προκύπτει πλέον ξεκάθαρα, είχε επιμελώς σχεδιαστεί και προετοιμαστεί με το άρθρο 91 του νόμου 4172/13, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ότι η μετάταξη εκπαιδευτικού μπορεί να διενεργείται και σε κατώτερη θέση, ή κενή ή συνιστώμενη θέση μη συναφούς κλάδου ιδίας κατηγορίας με τη δική του συναίνεση. Δηλαδή, ο νομοθέτης, απροκάλυπτα, περιπαίζει αναίσχυντα μερικές εκατοντάδες Νοσηλευτών, με πλούσια τυπικά προσόντα και επιχειρεί, επισείοντας την απειλή της απόλυσης και της συνακόλουθης ανεργίας, να τους υποβαθμίσει, ρίχνοντας στους ίδιους το φταίξιμο, που εξολοκλήρου ανήκει στους εμπνευστές της εξοργιστικής τούτης απόφασης.

Φαινόμενα σαν αυτό, πλήττουν καίρια κάθε έννοια αξιοσύνης, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Θεωρούμε δε, ότι όταν οι αιρετοί εκπρόσωποι του λαού, εφευρίσκουν τέτοια ευτελή και  ανήθικα τεχνάσματα, προκειμένου να εξαπατήσουν τις όποιες ομάδες εργαζομένων, έχουν απολέσει  πλέον κάθε έρεισμα από τους πολίτες που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.

Δηλώνοντας την ολόπλευρη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους και στις οικογένειές τους, που από το περασμένο καλοκαίρι ζουν στον εφιάλτη της διαθεσιμότητας, απαιτούμε από τα συναρμόδια υπουργεία, την άμεση αποκατάσταση της αντισυνταγματικής και ανήθικης τούτης ρύθμισης, επαναφέροντας τους εν θέματι Νοσηλευτές στην κατηγορία που πραγματικά ανήκουν, προκειμένου να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους ως κλινικοί νοσηλευτές, στο αποψιλωμένο πια από προσωπικό, Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy