Ανακοινώσεις Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ Αρκαδίας - ΕΣΥ

Έκθεση Πεπραγμένων 2009 (ΣΥ.ΝΟ Αρκαδίας)

Download PDF

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το ΔΣ του ΣΥ.ΝΟ-ΕΣΥ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ, στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των μελών του, εκδίδει και κυκλοφορεί αναλυτική έκθεση πεπραγμένων.
Για τους μήνες Ιανουάριο 2009 έως και Νοέμβριο 2009, παραθέτουμε τα ακόλουθα:

•    19-1-09:  Συνεδρίαση του ΔΣ με θέματα:
1.    Αναλυτική Έκθεση Πεπραγμένων 2008 του ΣΥ.ΝΟ – ΕΣΥ Ν. Αρκαδίας
2.    Η θέση του ΣΥ.ΝΟ – ΕΣΥ Ν. Αρκαδίας στο 1ο Πολυθεματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο, που θα γίνει 20 – 21 Φεβρουαρίου 2009 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης .
•    5-2-09: Καταγγελία της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας   του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης για τον αποκλεισμό της  από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του εν λόγω Νοσοκομείου, μετά από απόφαση του ΔΣ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης.
•    25-2-09: Ο ΣΥ. ΝΟ – ΕΣΥ  Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ και η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας   ( ΠΑΣΥΝΟ- ΕΣΥ)  προέβησαν σε συντονισμένες ενέργειες στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που είχαν σαν αποτέλεσμα,  την μετά από απόφαση του ΔΣ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης, τοποθέτηση τόσο της Διευθύντριας όσο και της Υποδιευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας  στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του εν λόγω Νοσοκομείου.
•    3-3-09: Καταγγελία της προϊστάμενης της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» για απειλητικά τηλεφωνήματα από συνοδό ασθενούς προς το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.
•    30-4-09:  Συνεδρίαση του ΔΣ με θέματα:
1.        Οργάνωση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Νοσηλευτών Εθνικού Συστήματος Υγείας Νομού Αρκαδίας
2.        Οργάνωση της επικείμενης συνάντησης τόσο με την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής υπηρεσίας όσο και με τον Διοικητή του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», για θέματα που αφορούν  τον κλάδο μας.
•    20-5-09:  Ομιλία του Προέδρου του ΣΥ. ΝΟ – ΕΣΥ  Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ κ. Κοσκινά Παναγιώτη  στο Ψυχιατρικό  Νοσοκομείο Τρίπολης για την ημέρα του Νοσηλευτή.
•    1-6-09: Συνάντηση του ΔΣ με την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
1.    Η θέση του Δ.Σ. του Συλλόγου  για τις επικείμενες κρίσεις-τοποθετήσεις     Νοσηλευτών σε θέσεις προϊσταμένων στις Μονάδες Προώρων, Τεχνητού     Νεφρού, Εμφραγμάτων, Εντατικής Θεραπείας κ.α. του Γενικού     Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ».
2.    Γενική εφημερία Νοσηλευτών.
3.    Προσλήψεις Νοσηλευτικού προσωπικού.
4.    Διανομή υπερωριών στο Νοσηλευτικό προσωπικό.

•    9-6-09: Συνεδρίαση του ΔΣ με θέματα:
1.        Κατανομή κονδυλίου για το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»
2.        Έγκριση του ΔΣ για επίσκεψη των μελών του στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης.
•    12-6-09: Επίσκεψη του Προέδρου και Μελών του Δ.Σ. του ΣΥ. ΝΟ – ΕΣΥ  Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης.
Συνάντηση με Νοσηλεύτριες προκειμένου να ενημερωθούμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στους χώρους εργασίας τους, ενημερώνοντάς αυτές για θέματα που αφορούν τον κλάδο μας και πραγματοποιώντας παράλληλα νέες εγγραφές μελών  για το Σύλλογό μας.
•    19-6-09: Συνάντηση του ΔΣ με τον Διοικητή του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
1.    Η θέση του Δ.Σ. του Συλλόγου  για τις επικείμενες κρίσεις-τοποθετήσεις Νοσηλευτών σε θέσεις προϊσταμένων στις Μονάδες Προώρων, Τεχνητού Νεφρού, Εμφραγμάτων, Εντατικής Θεραπείας κ.α. του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ».
2.    Γενική εφημερία Νοσηλευτών.
3.    Προσλήψεις Νοσηλευτικού προσωπικού.
4.    Κατανομή κονδυλίου για το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»
5.    Εξασφάλιση γραφείου για το σύλλογο.
•    24-8-09: Καταγγελία προς το ΣΥ. ΝΟ – ΕΣΥ  Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ της Νοσηλεύτριας ΤΕ Σμαραγδής Λύρα, που όπως αναφέρει ενώ  κατέχει από τον Σεπτέμβριο του 2007 και μετά από πράξη-απόφαση (23/2007 πράξη του ΔΣ 11/9/2007) του ΔΣ του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» τη θέση της Υπεύθυνης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης, δεν της  καταβάλετε το επίδομα θέσης.
•    7-9-09: Συνεδρίαση του ΔΣ με θέματα:
1.    Οργάνωση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Νοσηλευτών Εθνικού Συστήματος Υγείας Νομού Αρκαδίας
2.    Η παρέμβαση-θέση του ΔΣ στο ερώτημα, της Νοσηλεύτριας ΤΕ, Σμαραγδής Λύρα, μέλους του Συλλόγου Νοσηλευτών Εθνικού Συστήματος Υγείας Νομού Αρκαδίας, σχετικά με την μη καταβολή σε αυτήν του επιδόματος θέσης ως Υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης.
•    9-9-09:  Επιστολή του ΣΥ. ΝΟ – ΕΣΥ  Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ προς τον Διοικητή του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης        κ. Μαρινάκη Ιωάννη.  Ζητήθηκε από τον Σύλλογο η παραχώρηση χώρου-γραφείου για να καλύψει την στέγασή του προκειμένου να καλύπτει βασικές λειτουργικές του ανάγκες
•    24-9-09:   Επιστολή από το γραφείο Διοικητή του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης προς τον Σύλλογο Νοσηλευτών Εθνικού Συστήματος Υγείας Ν. Αρκαδίας.
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με παραχώρηση χώρου στέγασης»
Ύστερα από το ανωτέρω σχετικό έγγραφό σας, σας γνωρίζουμε ότι το αίτημά σας εγκρίθηκε στην υπ’ αριθμ. 32/2009 Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου μας.
•    28-9-09:  Ευχαριστήρια επιστολή του ΣΥ. ΝΟ – ΕΣΥ  Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ προς τον Διοικητή του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Μαρινάκη Ιωάννη για την παραχώρηση χώρου στέγασης προς τον Σύλλογο.
•    30-10-09:  Συνάντηση και συζήτηση του προέδρου και της αντιπροέδρου του Δ.Σ. του ΣΥ. ΝΟ – ΕΣΥ  Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ με Νοσηλεύτριες ΤΕ της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» σχετικά με το θεσμό της εφημερίας του Νοσηλευτή.
Για το ίδιο θέμα ακολούθησε συνάντηση με την Διευθύντρια και με τομεάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και δόθηκε η ευκαιρία στον πρόεδρο και στην αντιπρόεδρο  του Δ.Σ. του ΣΥ. ΝΟ – ΕΣΥ  Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ να αναπτύξουν τις θέσεις  και τις ενέργειες  που έχει  κάνει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΑΣΥΝΟ- ΕΣΥ) για τον θεσμό της εφημερίας του Νοσηλευτή.
•    20-11-09:    Συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα:
Προετοιμασία του ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών Εθνικού Συστήματος Υγείας Νομού Αρκαδίας  για την Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2009.
•    27-11-09: Πραγματοποιήθηκε  η πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΥ. ΝΟ – ΕΣΥ  Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ και ομόφωνα εγκρίθηκε ο Διοικητικός Απολογισμός και η έκθεση πεπραγμένων του ΔΣ.
•    27-11-09: Σχετικά με την καταγγελία της κας Βενέτη Αναστασίας μέλους του ΣΥ. ΝΟ – ΕΣΥ  Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ, που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της πρώτης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και που αναφερόταν στην πληρωμή υπερωριών για το μήνα Νοέμβριο 2009 στη Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας παρουσιάζοντάς μας το πρόγραμμα των εφημεριών για τον συγκεκριμένο μήνα. Έχουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:
Μετά από συνάντηση που είχαν μέλη του ΔΣ  του ΣΥ. ΝΟ – ΕΣΥ  Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ με το Γραφείο της Διεύθυνσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης πήραν την διαβεβαίωση  ότι για τον συγκεκριμένο μήνα καθώς και για τους άλλους μήνες που έχουν βγει παρόμοια προγράμματα δεν έχει καταβληθεί κανένα ποσό υπερωριακής απασχόλησης. Με βάση το  πρόγραμμα αυτό ένα μέλος της Διεύθυνσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, αν παραστεί ανάγκη, μπορεί να κληθεί από τον εφημερεύον Νοσηλευτή για να τον κατευθύνει σε προβλήματα που παρουσιάζονται στο νοσοκομείο και δεν μπορεί να τα επιλύσει.

Με τη βεβαιότητα ότι η δική σας συμμετοχή θα συνεχίσει να είναι μεγάλη, ελπίζουμε η έκθεση πεπραγμένων του επόμενου έτους να είναι ακόμη πιο περιεκτική.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                        ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy