Παρεμβάσεις Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. Ε.Σ.Υ. - Ν. Αττικής

Έλλειψη Τραπεζοκόμων στο ΨΝΑ.(ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ 19/1/10)

Download PDF

Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων – ΕΣΥ του Νομού Αττικής σχετικά με την ανάθεση στο Νοσηλευτικό Προσωπικό χρέη Τραπεζοκόμου επισημαίνει τα ακόλουθα:

Ήδη με έγγραφό μας με Α.Π.37/30-6-2009 σας εκφράσαμε την αντίθεσή μας με την παγιωμένη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια και που αφορά στην τεράστια έλλειψη σε τραπεζοκόμες. Αποδέκτης αυτού του προβλήματος είναι το νοσηλευτικό προσωπικό όπου καθημερινά αναλαμβάνει χρέη Τραπεζοκόμου και απολύτως δικαιολογημένα δυσανασχετεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια διασφάλισης της υγιεινής, στο προσωπικό εστιάσεως (μάγειροι, τραπεζοκόμοι κ.α.) διενεργείται ειδικός υγειονομικός έλεγχος με εργαστηριακές εξετάσεις (μικροβιολογικές, ορολογικές, παρασιτολογικές, ακτινογραφίες κ.α.) και τηρείται βιβλιάριο υγείας προκειμένου να αξιολογηθεί η καταλληλότητα του προσώπου. Τίθεται ξεκάθαρα λοιπόν πρόβλημα εντιμότητας της διαδικασίας που εγκυμονεί κινδύνους και εκθέτει σε ρίσκο την υγιεινή των ασθενών.

Όσο έχουμε ενημερωθεί από άλλα νοσοκομεία πουθενά δεν εμπλέκεται το νοσηλευτικό προσωπικό στα καθήκοντα της Τραπεζοκόμου και το συγκεκριμένο πρόβλημα που αναφέρουμε δεν υφίσταται.

Επίσης με την τακτική της ανάθεσης αλλότριων καθηκόντων στο νοσηλευτικό προσωπικό απαξιώνεται το έργο του νοσηλευτικού προσωπικού και γενικότερα η νοσηλευτική επιστήμη και τέχνη.

Επιπλέον δημιουργούνται προβλήματα συνεργασίας κάθε φορά που γίνεται ανάθεση στον επαγγελματία που θα ασχοληθεί με την συγκεκριμένη εργασία, μέχρι και απειλές για αναφορά. Υπήρχαν φορές όπου αναγκάστηκε Προϊσταμένη, μέχρι και Τομεάρχισσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας να αναλάβει χρέη Τραπεζοκόμου την στιγμή που υπήρχε άρνηση από το Νοσηλευτικό Προσωπικό.

Επειδή λοιπόν η παραπάνω τακτική της ανάθεσης χρέη Τραπεζοκόμου στο Νοσηλευτικό Προσωπικό δεν χαρακτηρίζεται έκτακτη αλλά χρόνια και επειδή η σίτιση του ασθενή είναι σημαντικότατη ευθύνη για την Διοίκηση του Νοσοκομείου απαιτούμεάμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των Νοσηλευτών αλλά και των δικαιωμάτων των ασθενών.

Κοινοποίηση: Πρόεδρο Της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.) κ. Δημήτριο Σκουτέλη

Πρόεδρο της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας – ΕΣΥ (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – ΕΣΥ) κ. Αριστείδη Δάγλα

Συνημμένα: Έγγραφο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. Ε.Σ.Υ. – ΑΤΤΙΚΗΣ με Α.Π.37/30-6-2009

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. του Νομού Αττικής

Ο Πρόεδρος                 Η Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                Ειρήνη Παρή

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy