Παρεμβάσεις Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ. Θεσσαλονίκη - ΕΣΥ

«Αδικαιολόγητη και προκλητική υποβάθμιση Νοσηλευτριών»

Το ΔΣ  του ΣΥ.ΝΟ. Θεσσαλονίκης μέλος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ, καταγγέλλει ομόφωνα, την υπ’ αριθ. 1265/2016 πράξης του Διοικητή του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» κ. Εμμανουηλίδη δια της οποίας αποφασίσθηκε η καθαίρεση της κας Παλητζήκα Δήμητρας, από την θέση Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, και την προσωρινή ανάθεση σ’ αυτήν καθηκόντων Τομεάρχη στην ίδια Διεύθυνση, και της υπ’ αριθ.  1267 /2016 πράξης του Διοικητή κ. Εμμανουηλίδη δια της οποίας αποφασίστηκε η καθαίρεση από την θέση Τομεαρχών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και την προσωρινή ανάθεση καθηκόντων Προϊσταμένων της κας Μαρίας Καραχριστιανού, και της κας Μαγδαληνής Τσολακίδου, χωρίς να επικαλείται κανέναν απολύτως ουσιαστικό λόγο που να δικαιολογεί την κυνικότητα της απόφασής του.

Ο κ. Εμμανουηλίδης με τρόπο που στερείται κάθε ίχνος διοικητικής διακριτικότητας, αλλά και ουσιαστικής νομιμότητας, διέπραξε μέγιστο ολίσθημα, ναρκοθετώντας έτσι την εργασιακή καθημερινότητα του νοσοκομείου και πλήττοντας καίρια τις αρχές της αλληλεγγύης και της συναδελφικότητας, καθώς έπρεπε να περιμένει τις τυπικές κρίσεις της ιεραρχίας, προάγοντας τις αρχές της αξιοκρατίας και της αμεροληψίας. Επίσης, η εν λόγω κίνηση του Διοικητή του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» αντίκειται στις διατάξεις του Νόμου 4369/2016, άρθρο 30, παρ. 1, εδάφια α΄ και β΄, όπου ρητά αναφέρεται πως μέχρι τη διενέργεια των κρίσεων, «καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοιΣτην πραγματικότητα πρόκειται για καρατόμηση υπαλλήλων με πλείστα προσόντα, προκειμένου να κρατηθούν ισορροπίες εντός του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου».

Ο ΣΥ.ΝΟ. Θεσσαλονίκης θεωρεί μονόδρομο την ανάκληση των εν λόγω διοικητικών πράξεων και την επαναφορά των συναδέλφων Παλητζήκα Δήμητρας, Καραχριστιανού Μαρίας και Τσολακίδου Μαγδαληνής, στις θέσεις τις οποίες κατείχαν στη Νοσηλευτική υπηρεσία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΙΟΖΟΓΛΟΥ                            ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΛΟΥΔΗΣ

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy