Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Αεροβαπτίσεις εκπαιδευτικών επιδομάτων σε … bonus

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες σε ακόμη μια πρωτοτυπία από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία «αεροβαφτίζει» εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους συναδέλφους του Ε.Κ.Α.Β., σε χορήγηση επιδόματος προς αυτούς, επιχειρώντας εκ νέου να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ των επαγγελματιών υγείας.

Ύστερα από το ηθικό επίδομα το οποίο έλαβαν οι Νοσηλευτές κατά τη διάρκεια του Πάσχα, αλλά και εν γένει την κατακλυσμιαία συγκομιδή επιβραβεύσεων από την Πολιτεία, παρέμειναν και πάλι μόνοι τους στην αρένα της πανδημίας, χωρίς να είναι ενταγμένοι στα Β.Α.Ε., χωρίς κλάδο Νοσηλευτών του Ε.Σ.Υ., υποστελεχωμένοι, ψυχοσωματικά εξουθενωμένοι, κακοπληρωμένοι και παραπλανημένοι από τις ανεκπλήρωτες πολιτικές δεσμεύσεις.

Ακόμα και το επιχείρημα της άρσης των κανονικών αδειών, λανθασμένα και άτοπα χρησιμοποιήθηκε από την Πολιτεία για να «χρυσώσει» το άκαμπτο κλίμα μεταξύ του Υπουργού Υγείας απέναντι στους Νοσηλευτές, τους οποίους εξακολουθεί να αρνείται να συναντήσει παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά τους.

Σ’ αυτόν τον αγώνα όμως, οι Νοσηλευτές δεν είναι μόνοι πλέον, καθώς είναι μαζί τους όλοι οι ασθενείς, οι οικογένειες τους και το σύνολο της κοινωνίας, της οποίας οι επιταγές για την ουσιαστική και έμπρακτη αναγνώριση του έργου των Νοσηλευτών, παραμένουν ακάλυπτες, διαιωνίζοντας τόσο τον παθολογικό παραλογισμό των περασμένων δεκαετιών, όσο και τον πάγιο πολιτικό εμπαιγμό απέναντι στους Νοσηλευτές.

Όσο πολιτικό θράσος έχετε, ώστε να κοιτάτε στα μάτια τους Νοσηλευτές, όταν κόβετε κορδέλες εγκαινίων… τόσο περισσότερο θάρρος αποκτούν οι Νοσηλευτές για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τα δίκαια αιτήματά τους:

1. Ένταξη των Νοσηλευτών στα Β.Α.Ε.

2. Δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών του Ε.Σ.Υ.

3. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικού προσωπικού και Ο.Α.Ε.Δ.).

4. Μονιμοποίηση των ειδικευομένων Νοσηλευτών.

5. Χορήγηση ειδικών κινήτρων και ειδικών ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους Νοσηλευτές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                  Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy