Ανακοινώσεις Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ. Γρεβενών - ΕΣΥ

«Αλλαγές στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την αναβάθμιση της Π.Φ.Υ. στα Γρεβενά»

Μέσα σε ένα περιβάλλον υγειονομικής φροντίδας όπου οι ανάγκες των ασθενών αυξάνουν καθημερινά, προτεραιότητα αποτελεί η παροχή ισότιμων και ποιοτικών Υπηρεσιών Υγείας σε όλους.

Μετά από παρέμβαση με επιστολή του 3ου Περιφερειακού Τμήματος  της Ε.Ν.Ε. με  Αρ. Πρωτ. 03-96 18/02/2013 στον Υπουργό Υγείας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Γρεβενών, ένα Δελτίο Τύπου από 01/03/2013 αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έρχεται να απαντήσει και να δώσει λύση στα προβλήματα, αναβαθμίζοντας τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Γρεβενών καθώς και άλλες οκτώ δομές αυτού σε αυτοτελείς  Νομαρχιακές και Τοπικές  Μονάδες Υγείας με την ακόλουθη διάρθρωση:

  • Τμήμα Ιατρικής Περίθαλψης και Προληπτικής Ιατρικής
  • Τμήμα Νοσηλευτικού
  • Γραφείο (αυτοτελές) φαρμακευτικού
  • Γραφείο (αυτοτελές) διοικητικού

Σκοπός είναι η εύρυθμη λειτουργία υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε περιοχές με ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, προκειμένου να παρέχονται υπηρεσίες ποιοτικές, αποτελεσματικές, προσπελάσιμες και ισότιμες σε όλους τους ασφαλισμένους.

Αυτό που μένει τώρα είναι να τα δούμε όλα αυτά κατά πράξη και εφαρμογή.

Το συμπέρασμα όμως που προκύπτει αβίαστα, είναι ότι όλα τα ζητήματα αντιμετωπίζονται με τρόπο οργανωμένο και σοβαρό, όχι με γενικόλογους αφορισμούς και κενόδοξες πομφόλυγες.

Ο ΣΥ. ΝΟ Γρεβενών και το 3ο Π.Τ της ΕΝΕ, λειτουργούν πλέον με τρόπο αποτελεσματικό και αποτελούν τους πυλώνες των νοσηλευτικών διεκδικήσεων στη Δυτική Μακεδονία, κομίζοντας νέα ήθη στο υγειονομικό γίγνεσθαι.

Καλλιόπη Καραλιόλιου,
Πρόεδρος ΣΥ. ΝΟ Γρεβενών

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy