Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Ανάγκη άμεσης ανάκλησης της πράξης αντικατάστασης του Διευθυντή Ν.Υ. του Γ.Ν. Άρτας

Με αφορμή την παύση του Διευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Άρτας κ. Αθανασίου Μιχάλη από τα καθήκοντά του, η ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ καταγγέλλει προς κάθε κατεύθυνση την εν λόγω πράξη, ως παράνομη  και καταχρηστική.

Ο κ. Αθανάσιος Μιχάλης, ορίστηκε Διευθυντής της ΝΥ του Νοσοκομείου αφενός, καλύπτοντας κενή θέση και αφετέρου διαθέτοντας μια ευρεία δέσμη επιστημονικών και επαγγελματικών προσόντων.

Η μέχρι τώρα δράση του και τα πεπραγμένα του αναφορικά με την αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργίας του νοσοκομείου της Άρτας είναι σημείο αναφοράς για όλη την Ήπειρο, αλλά και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Με βάση τα παραπάνω, η αιφνίδια αντικατάστασή του εκτός από αυθαίρετη, είναι ευθέως αδικαιολόγητη και χρήζει άμεσης ανάκλησης.

Συνακόλουθα, ο διοικητής του Γ.Ν. Άρτας οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για την ενέργεια αυτή, τόσο στον θιγόμενο, όσο και σε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου αλλά και σε ολόκληρη τη νοσηλευτική κοινότητα.

Τέτοιες ενέργειες που υποκρύπτουν κομματικούς ρεβανσισμούς, ναρκοθετούν το ήδη διαταραγμένο εργασιακό κλίμα των υγειονομικών μονάδων και επισημοποιούν μεταξύ των εργαζομένων τα φαινόμενα της ανθρωποφαγίας και της ρήξης του ιστού της αλληλεγγύης.

Κλείνοντας, απευθύνουμε έκκληση προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε κρίσεις στην υπαλληλική ιεραρχία, ώστε τέτοια λυπηρά φαινόμενα, που διαχρονικά παρατηρούνται, να εξαλειφθούν δια παντός.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος           Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας       Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy