Παρεμβάσεις

«Ανάγκη άμεσης παρέμβασης στη Β΄ Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Αγία Όλγα»

Κοινοποιήθηκε στην ομοσπονδία μας,  έγγραφη καταγγελία της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής (επισυνάπτεται)  για την απαράδεκτη αξίωση του Διευθυντή Ιατρού της κλινικής κ. Κακαβούλη, μετά από προφορική συνεννόηση με τη διοικήτρια του νοσοκομείου να εκκενωθεί χώρος του Τμήματος που χρησιμοποιούνταν ως χώρος αποθήκευσης ειδών πρώτης ανάγκης (απινιδωτή, καρδιογράφο, ψυγείο με φάρμακα, φιάλες οξυγόνου, ασκούς παρεντερικής διατροφής) και ως χώρος αποδυτηρίων, συγκέντρωσης και σύντομου διαλείμματος του νοσηλευτικού προσωπικού.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, χωρίς να συνοδεύεται από ανάλογη εναλλακτική πρόταση, αποτελεί κάθετη παραβίαση των ελαχίστων πλέον εναπομεινάντων δικαιωμάτων των νοσηλευτών και δυσχεραίνει σημαντικά τη λειτουργία του Τμήματος, μιας και όλα τα προαναφερθέντα υλικά θα πρέπει να εκτεθούν στο διάδρομο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, η γενεσιουργός αιτία του εν θέματι περιστατικού, ήτοι η αθρόα έλευση ιατρών στο νοσοκομείο σας, μετά την αναστολή λειτουργίας του 7ου Αναρρωτηρίου του ΙΚΑ, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ορθολογικά κριτήρια και όχι με τη λογική της συσσώρευσης αδρανών ανθρώπινων πόρων σε βάρος άλλων κατηγοριών εργαζομένων που ομολογουμένως στηρίζουν το νοσοκομείο σας.

Με άλλα λόγια, σε καμία χώρα του πολιτισμένου κόσμου δεν υπάρχει κλινική με 27 γιατρούς και 15 νοσηλευτές.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εν αναμονή των ενεργειών σας,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                              Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας                       Νικόλαος Ορφανός

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy