Ανακοινώσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Ανακοίνωση – Απάντηση του Προέδρου του ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – ΕΣΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Προς απάντηση της ανακοίνωσης της Πα.Σ.Ο.Νο.Π που με αφορά , έχω να δηλώσω τα εξής :

Ζητώ συγνώμη για την χρήση κεφαλαίων γραμμάτων κατά την αναφορά μου στο συγκεκριμένο φορέα . Προφανώς είχα επηρεαστεί από το γεγονός ότι στην ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ δεν χρησιμοποιούμε μικρά γράμματα όταν αναφερόμαστε στους Νοσηλευτές .

Για το νόμο- έκτρωμα περί αξιολόγησης υπάρχει ταύτιση απόψεων . Επιτρέψτε μας να έχουμε διαφορετική άποψη για τον τρόπο αντίδρασης και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των Νοσηλευτών . Γεννάται μια απορία από την ανακοίνωσή σας . Είστε ενάντια σε κάθε μορφή αξιολόγησης , όπως αναφέρετε ή ενάντια στον συγκεκριμένο νόμο- έκτρωμα ;

Σχετικά με τις θέσεις που μου εμπιστεύθηκαν οι συνάδελφοι Νοσηλευτές στην ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ μέσα από επίσημες εκλογικές διαδικασίες , μπορείτε να τις βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας .

Θα ήθελα επίσης να μου επισημάνετε σε ποια σημεία της ανακοίνωσης που εξέδωσα αναφέρομαι με ψευδή στοιχεία .

Ας ασχοληθούμε τώρα με τα ακόμη σοβαρότερα θέματα . Η ίδρυση του πρωτοβάθμιου Σωματείου ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ έγινε το 1995 . Η συγκεκριμένη χρονιά , με βάση τα διεθνή πρότυπα μέτρησης του χρόνου , είναι επτά (7) χρόνια πριν το 2002 που ιδρύθηκε ο φορέας σας και όχι τέσσερα (4) μετά . Το 2006 που είναι τέσσερα(4) χρόνια μετά το 2002 , ιδρύθηκε η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (Ε.Ν.Ε.) , που είναι το νόμιμο Επιμελητήριό μας για το οποίο προτείνεται στα μέλη σας να μην υπακούσουν σε αποφάσεις του , επιχειρώντας κατ΄ ουσίαν την αποδυνάμωση του.

(http://pasonop.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%80-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%B5/
http://pasonop.gr/%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%82-%CE%AE-%CE%BC%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%85/).

Τρέμω στην ιδέα φορείς νοσηλευτών να καλούν τα μέλη τους να μην εγγραφούν στο Επιμελητήριό τους και παράλληλα να ζητούν την ψήφο τους για να συμμετάσχουν στο Δ.Σ. . Είναι μια εξήγηση φαίνεται του ελάχιστου αριθμού αντιπροσώπων της ΑΝΟΣΥ στην Ε.Ν.Ε. .

Η Ομοσπονδία μας και το Επιμελητήριό μας καθυβρίζεται από μεγάλο μέρος εργαζομένων άλλων ειδικοτήτων που δεν θέλουν την αυτονόμηση των Νοσηλευτών για να μην αποδυναμωθεί ο φορέας που τους εκπροσωπεί , την ΠΟΕΔΗΝ . Όπως μπορείτε να δείτε στην ανακοίνωση που αναφέρεστε η τελευταία ερώτηση είναι μέρος μιας σειράς ερωτήσεων που δεν συνδέονται η μια με την άλλη .

Για το επίδομα Β.Α.Ε. η Ομοσπονδία μας έδωσε τη μάχη για τα μέλη της χωρίς να παρέμβει στην χορήγησή του σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία εργαζομένων Αν η επίτευξη του στόχου ήταν επιστέγασμα των ενεργειών του πολυπληθούς φορέα σας , είναι σειρά μου να το αφήσω στην κρίση του Νοσηλευτικού κόσμου

Για την Ενιαία Πανεπιστημιακή Νοσηλευτική και την δημιουργία Νοσηλευτικού κλάδου στο ΕΣΥ , είμαστε απόλυτα σύμφωνοι . Δεν γνωρίζω κατά πόσο αποδυναμώνει την ένταση της διεκδίκησης αυτής η θέση σας περί εξίσωσης των βοηθών Νοσηλευτών με τους Νοσηλευτές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης . Τιμώ τους βοηθούς Νοσηλευτές που επί σειρά ετών στήριξαν το  σύστημα υγείας αλλά η αναβάθμιση της Νοσηλευτικής κατά την άποψή μου δεν μπορεί να γίνει με σεμινάρια και να στηριχθεί στην εμπειρία κάποιων χρόνων προϋπηρεσίας . Η κίνηση μάλιστα μεγάλου μέρους βοηθών Νοσηλευτών για δημιουργία μιας νέας δικής τους ξεχωριστής Ομοσπονδίας μάλλον καταδεικνύει την αντίθεσή τους στον τρόπο εκπροσώπησής τους από τον φορέα σας .

Η σχέση σας με την ΠΟΕΔΗΝ είναι προφανής από τη στιγμή που σε καμία  ανακοίνωσή σας δεν προτρέπετε την διαγραφή των μελών σας από αυτήν . Δεν μπορώ να γνωρίζω για ποιο λόγο επιθυμείτε να εκπροσωπούνται τα μέλη σας από δύο Ομοσπονδίες , εκτός αν δεν θεωρείτε τον δικό σας φορέα ως Ομοσπονδία . Σε αντίθετη περίπτωση αναμένω ανακοίνωσή σας που θα προτρέπει τα μέλη σας να διαγραφούν από τους Συλλόγους εργαζομένων και από μέλη της ΠΟΕΔΗΝ .

Όταν αναφέρομαι στις αντι- νοσηλευτικές θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ θυμάμαι την στάση της «ή όλοι ή κανείς» στο θέμα των ΒΑΕ καθώς επίσης στην πρότασή της για εκπροσώπηση στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των διοικητικών υπαλλήλων σε βάρος της συμμετοχής των Διευθυντών Νοσηλευτικής Υπηρεσίας . Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν ξεκίνησε με το νόμο- έκτρωμα περί αξιολόγησης .

Επειδή αναφερθήκατε και στην δήθεν περιθωριοποίησή μου από τους συναδέλφους μου για την στάση της Ομοσπονδίας μας στο θέμα της αξιολόγησης , σας καλώ οποιαδήποτε ημέρα επιθυμείτε να περιδιαβούμε στο Νοσοκομείο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» για να την βιώσετε μαζί μου …….

Όπως πιθανόν καταλαβαίνετε από τα ανωτέρω , δεν βρίσκω το λόγο να ανακαλέσω κάτι από όσα ανέφερα στην ανακοίνωση για το Νοσοκομείο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» . Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη και κάθε φορέα να κινείται μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Επιφυλάσσομαι λοιπόν με την σειρά μου για την άσκηση των δικαιωμάτων μου .

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy