Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα τρομοκράτησης που επιχειρεί ο (κατ’ ουσίαν εικονικός) Σύλλογος Αποφοίτων Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, με την υποβολή μήνυσης κατά του Δημητρίου Σκουτέλη, του Αριστείδη Δάγλα και όλων των μελών του ΔΣ της ΕΝΕ, πλην όσων δεν συναίνεσαν στην ανάρτηση της από 18-06-2012 ανακοίνωσης.

Οι σκοτεινοί κύκλοι του παρελθόντος, που κράτησαν τη Νοσηλευτική στα Τάρταρα της Υγειονομικής κοινότητας με τίμημα τη νομή των προνομίων σε λίγους κι εκλεκτούς, ήρθε η ώρα να πάρουν μια συντονισμένη και έγκυρη απάντηση: Οι Νοσηλευτές ανήκουν σε ενιαίο κλάδο και ως τέτοιοι θα αντιμετωπίζονται τόσο από τα συλλογικά τους όργανα, όσο και από την Πολιτεία.

Οι προσπάθειες να σκεπαστούν οι πραγματικές προθέσεις ορισμένων που θεωρούν εαυτούς υπέρτερους έναντι άλλων και οι απόπειρες χάλκευσης της αληθούς και ελεύθερης βούλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των Νοσηλευτών της κατηγορίας ΠΕ, έπεσαν ήδη στο κενό.

Ο εν λόγω «ανέστιος» Σύλλογος, μιας και η έδρα του περιορίζεται σε μια ταχυδρομική θυρίδα της οδού Μαιάνδρου 23 (όποιος επιθυμεί μπορεί να το διαπιστώσει καλώντας το 210 7211845), θεωρούμε ότι ανεξαρτήτως των σκοπών για τους οποίους ιδρύθηκε, παίζει έναν διασπαστικό ρόλο, επιχειρώντας να διασπείρει τη διχόνοια μεταξύ των Νοσηλευτών, με παρελκυστική ρητορική που αναπροσαρμόζεται αναλόγως με το κοινό του.

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, θεωρεί μέγιστη πρόκληση ένας Σύλλογος- θυρίδα, να μηνύει το ΔΣ του επιμελητηρίου των Νοσηλευτών, στρεφόμενος κατά ατόμων εκλεγμένων από χιλιάδες συναδέλφους και νομιμοποιημένους από το πανθομολογούμενο και ογκωδέστατο έργο της ΕΝΕ στα χρόνια της λειτουργίας της.

Με βάση τα παραπάνω, ας μας επιτραπεί να απευθύνουμε ένα ερώτημα, ίσως αφελές, αλλά που χρειάζεται άμεση απάντηση: Ο Σύλλογος αυτός πότε έκανε τις τελευταίες του εκλογές; Τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες;

Κλείνοντας, τονίζουμε ότι όλοι οι Νοσηλευτές, ΤΕ και ΠΕ εκπροσωπούνται επαγγελματικά αλλά και επιστημονικά, από την ΕΝΕ και από κανέναν άλλο αυτόκλητο υπερασπιστή της νομιμότητας, όπως αυτός την αντιλαμβάνεται και την ερμηνεύει.

Έχουμε χάσει την πολυτέλεια της εσωστρέφειας και της διχόνοιας, μπροστά στη λαίλαπα των απανωτών περιστολών των όποιων προνομίων του κλάδου. Μόνος δρόμος είναι η ενότητα και όχι οι ίντριγκες και τα πάθη ορισμένων υποκινητών πλαστών κρίσεων και επεισοδίων.

Οι Νοσηλευτές, θα απομονώσουν κάθε διασπαστικό στοιχείο και θα κλειδώσουν τους ταγούς της διχόνοιας εκεί που τους αξίζει: Στη θυρίδα τους…

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy