Ανακοινώσεις Πρωτοβάθμια Σωματεία Συχνές Ερωτήσεις

Ανακοίνωση ΣΥ.ΝΟ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Τον προηγούμενο Ιούνιο υποδεχθήκαμε με χαρά την απόφαση της Κυβέρνησης για την σύσταση των νέων νοσηλευτικών ειδικοτήτων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Κοινοτικής Νοσηλευτικής.

Παρατηρούμε με λύπη ότι οι ειδικευόμενοι στην Κοινοτική Νοσηλευτική δεν εναλλάσσονται στις δομές στους χρόνους που το Φ.Ε.Κ. 2656/Β/30-6-2020 ορίζει και παραμένουν χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική υπουργική απόφαση, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος παράτασης της δεκαοκτάμηνης ειδικότητας, κάτι το οποίο θα σημαίνει περαιτέρω έξοδα για το Υπουργείο, καθυστέρηση στην επιστροφή τους στα Νοσοκομεία που ανήκουν και την αδυναμία προγραμματισμού της καθημερινότητάς τους, αφού ο χρόνος των μετακινήσεών τους στις επόμενες δομές παραμένει άγνωστος.

Ο εκνευρισμός και η απογοήτευση των ειδικευομένων Νοσηλευτών, ίσως είναι το μικρότερο πρόβλημα. Η ανικανότητα του Υπουργείου και των Υ.Π.Ε. να εφαρμόσουν ένα προκαθορισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αυξάνουν τον κίνδυνο αποτυχίας του θεσμού, αλλά και αποτυχίας προσέλκυσης στο μέλλον άλλων ειδικευόμενων Νοσηλευτών. Αν η αιτία είναι οι αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό των Εμβολιαστικών Κέντρων, η λύση στο πρόβλημα δεν είναι οι ειδικευόμενοι Νοσηλευτές. Είναι οι ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Νοσηλευτικού προσωπικού που και αυτές έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και να έχουν πραγματοποιηθεί πριν καν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Καλούμε λοιπόν όλους τους αρμόδιους φορείς να εφαρμόσουν πιστά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Νοσηλευτικών ειδικοτήτων με βάση τον ψηφισμένο σχετικό νόμο το οποίο αποτελεί το μόνο εχέγγυο της άρτιας εκπαίδευσης των ειδικευόμενων Νοσηλευτών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                           ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy