Ανακοινώσεις ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας - ΕΣΥ

Ανακοίνωση ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας

Συνάδελφοι,

  Μέσα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και την καταιγίδα των περικοπών ήρθε η δικαίωση των αγώνων των Νοσηλευτών που με συνέπεια εκφράστηκε με τις συνεχείς παρεμβάσεις στα Υπουργεία Υγείας , Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόσο από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος όσο και από την ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο-ΕΣΥ. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας και σύμφωνα με τον Ν. 4024/11, αποτελεί η έκδοση κοινής Υπουργικής απόφασης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (465/24-2-12) και προβλέπει την ένταξη ολόκληρου του προσωπικού της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στην Α΄ κατηγορία (την υψηλότερη),  συνδέοντάς την με μηνιαίο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας  που καθορίζεται σε 150€ και ισχύ από 1/5/2012.

         Αν και η χρηματική αξία του επιδόματος αναπληρώνει μέρος των περικοπών που έχουμε υποστεί από μισθολογικές μειώσεις και άδικες εισπρακτικές πολιτικές, η ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά αποτελεί δικαίωση για τον κλάδο μας και την έμπρακτη απόδειξη ότι όταν αγωνιζόμαστε ως νοσηλευτές, ενωμένοι, αποφασιστικά και ανεξάρτητα μπορούμε να πετύχουμε  πολλά.

         Η απόφαση  αυτή ας αποτελέσει αφορμή για προβληματισμό όσων τόσα χρόνια  αναζητούσαν  «σωτήρες» σε αλλότριους επαγγελματικούς κλάδους και την δικαίωση όσων  με παρρησία και αποφασιστικότητα προασπίζονται τα δίκαια του κλάδου μας.

Για το Δ.Σ. του ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας

Ο Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας 

Γ.  Αρβανίτης                                          Μ. Ζησιμοπούλου

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy