Ανακοινώσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Ανακοίνωση

Με αφορμή την επίθεση ενός ασθενή, ο οποίος νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο», σε ασθενή και σε νοσηλεύτρια με σκοπό να τις βιάσει, την περασμένη  Κυριακή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΝΟ –  ΕΣΥ καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του  Υπουργείου  Υγείας για  την  αδιαφορία με την οποία διαχειρίζεται τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, έχοντας έτσι οδηγήσει στην πλήρη αποδιοργάνωσή τους.

Η τραγική υποστελέχωση από Νοσηλευτές, η έλλειψη κατάλληλων δομών και τα υψηλά  ποσοστά ακούσιας νοσηλείας, συντελούν ώστε η καθημερινότητα των εργαζομένων στις ψυχιατρικές δομές να είναι εφιαλτική.

Για ακόμη μία φορά καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβει επιτέλους  τις ευθύνες της και να σκύψει με προσοχή και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων  που  σχετίζονται  με  τις  υπηρεσίες  ψυχικής  υγείας, γιατί  το  μόνο που  κάνει  μέχρι  τώρα,  είναι  να  τις  εγκαταλείπει  στη  μοίρα  τους, ματαιώνοντας με  αυτό  τον  τρόπο  την πολυθρύλητη ψυχιατρική μεταρρύθμιση και εκθέτοντας ασθενείς και προσωπικό σε σοβαρό κίνδυνο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας                          Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy