Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση

Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην δρομολογούμενη ψήφιση της κατατιθέμενης τροπολογίας του Υπουργού Υγείας, αναφορικά με την κατάργηση ή τη συρρίκνωση της ακτινολογικής άδειας των εργαζομένων σε ακτινολογικά εργαστήρια (Νοσηλευτών, Τεχνολόγων Ακτινολόγων, Εμφανιστών, Ιατρών Ακτινολόγων και Ακτινοφυσικών).

Η εν λόγω ενέργεια, εντεταγμένη μέσα στο γενικότερο κλίμα της περιστολής των εργασιακών κεκτημένων, εκτός από απάνθρωπη, είναι και άκρως προκλητική μιας και παραβιάζει κατάφορα κάθε έννοια υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Σε μια εποχή που το αυτονόητο παρουσιάζεται ως πολυτέλεια και η στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων παίρνει χαρακτηριστικά αίσχιστης προπαγάνδας, η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ οφείλει να υπερασπιστεί τα μέλη της που καθημερινά εκτίθενται σε βλαπτικούς για την υγεία τους παράγοντες, αλλά και να συνταχθεί με όλους τους φορείς που εκπροσωπούν και τους υπόλοιπους κλάδους των συναδέλφων που θίγονται από την επαίσχυντη τούτη τροπολογία.

Έτσι, μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού μας συμβουλίου, καλύπτουμε συνδικαλιστικά όλους τους Νοσηλευτές που εργάζονται σε ανάλογα τμήματα (Αιμοδυναμικά, Ακτινολογικά κτλ) να συμμετάσχουν σε πανελλαδική στάση εργασίας, μαζί με τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων, την Τετάρτη 8 Ιουνίου, από τις 10:30 πμ έως τις 2:30 μμ.

Η ΠΑΣΥΝΟΕΣΥ μαζί με όλους τους θιγόμενους συναδέλφους, είναι αποφασισμένη να βάλει ένα τέλος σ’ αυτό το  κρεσέντο λαϊκισμού του Υπουργού Υγείας, εμποδίζοντάς τον να κατεδαφίσει ό,τι υγιές έχει ακόμα απομείνει στο πολύπαθο ΕΣΥ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας Νικόλαος Ορφανός

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy