Άρθρα

Ανανέωση με Υλικά από Κατεδάφιση δε Γίνεται

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον, τόσο γενικά, όσο και ειδικότερα στο χώρο της Υγείας, τις πολιτικές εξελίξεις που σχετίζονται με κινήσεις προσώπων, που είτε πρωταγωνίστησαν στο πρόσφατο παρελθόν με τις ενέργειες και τις τοποθετήσεις τους, είτε αναλαμβάνοντας δευτερεύοντες ρόλους, υποστήριξαν το έργο της απελθούσας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κυρίως από συνδικαλιστικά μετερίζια παλαιοκομματικού χαρακτήρα (λ.χ. ΓΕΝΟΠ, ΠΟΕΔΗΝ κτλ).

Βλέπουμε λοιπόν να διαμορφώνεται ένα νέο σκηνικό, διάστικτο από αξιομνημόνευτες μετακινήσεις κατά το πρότυπο των ποδοσφαιρικών μεταγραφών, από το συνδικαλιστικό χώρο της ΠΑΣΚΕ (ή κατ’ άλλους «Γη της Επαγγελίας»), στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υπάρχει από τη μεριά του τελευταίου, απολύτως κανένα φίλτρο, κριτήριο ή διαδικασία ελέγχου ωφελιμότητας.

Άτομα που μέχρι πρότινος συνδιοικούσαν (άτυπα μεν, στην κυριολεξία δε) τους περισσότερους δημόσιους οργανισμούς (βλέπε νοσοκομεία), μετά την αιφνίδια κατακρήμνιση του οίκου της ασυδοσίας στον οποίο γεννήθηκαν και σαπροφυτούσαν, προσπάθησαν να διασώσουν τη μοίρα τους, καταφεύγοντας εκόντες άκοντες στον πολλά υποσχόμενο σχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ποντάροντας προφανώς στην (κατ’ αυτούς πολύφερνη) προίκα της καπατσοσύνης, της οκνηρίας και της ψευτοπαλληκαριάς που επί δεκαετίες «αποταμίευαν», υπό την ενθάρρυνση των κομματικών τους ταγών.

Πεπαλαιωμένα υλικά, προερχόμενα από τη θορυβώδη και δυσώδη κατεδάφιση ενός επαίσχυντου οικήματος, ετοιμόρροπου «άμα τη θεμελιώσει του», ζητούν σήμερα να βρουν χώρο και λόγο ύπαρξης, εκεί που νομίζουν ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν να παρασιτούν.

Τα δείγματα μέχρι στιγμής, δεν είναι ενθαρρυντικά για το ΣΥΡΙΖΑ.

Άκριτα, δείχνει να εγκολπώνει κάθε οικειοθελή προσέλευση κηφήνων, κινδυνεύοντας, οι εξαγγελίες της ηγεσίας του περί νέου ήθους, να περάσουν σύριζα απ’ τα όσα ευαγγελίζονται οι περισσότεροι οπαδοί του, δικαιώνοντας όλους εκείνους που τον ονομάζουν ειρωνικά «ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ».

Θα ξυπνήσουν άραγε, ή τα τωρινά αποθαρρυντικά δείγματα, θα γίνουν δηλητηριώδη και αθεράπευτα δήγματα;

Αριστείδης Δάγλας,
πρόεδρος ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy