Ανακοινώσεις Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ. Λακωνίας - ΕΣΥ

Ανοιχτή Επιστολή στον Διευθυντή του Ελλάδα ΤV

Αξιότιμε κύριε Φελούρη,

Δια της παρούσης θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τα δυσμενή σας σχόλια αναφορικά με την συμπεριφορά των νοσηλευτών αλλά και του βοηθητικού νοσηλευτικού προσωπικού, όπως αυτά εκφράστηκαν στην εκπομπή «Συζητώντας», με προσκεκλημένους το Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Λακωνίας κ. Γρηγοράκο και το Διοικητή του Γ.Ν.Σπάρτης κ. Κουφό.

Μεμονωμένα περιστατικά, σαφώς καταδικαστέα, δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίσουν στο σύνολο τους το νοσηλευτικό προσωπικό και των δυο νοσοκομείων του Νομού μας. Τους Νοσηλευτές αλλά και τους Βοηθούς Νοσηλευτών, τους πλέον χαμηλόμισθους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα , οι οποίοι 24 ώρες το 24ωρο επί 365 ημέρες το χρόνο προσφέρουν άοκνα τις υπηρεσίες τους στο Λάκωνα πολίτη, χωρίς να είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Στο σημείο αυτό, τόσο για δική σας ενημέρωση όσο και για ενημέρωση της Λακωνικής κοινωνίας, σας γνωστοποιούμε ότι ο Σύγχρονος Επαγγελματίας Νοσηλευτής είναι απόφοιτος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ από το 2005 έχει ιδρυθεί η ΕΝΕ , το επιμελητήριο των Νοσηλευτών, που αριθμεί 28000 μέλη, ενώ σύμφωνα με το ν.3868/2010, οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών συμμετέχουν ισότιμα στο «Συμβούλιο Διαβούλευσης, Διαφάνειας και Λογοδοσίας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας» που θεσπίζεται σε κάθε Δήμο ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε επίπεδο περιφέρειας με το «Συμβούλιο Προγραμματισμού Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας». Οι δε βοηθοί Νοσηλευτών προέρχονται πλέον από σχολές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ΙΕΚ.

Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω ότι το νοσηλευτικό προσωπικό του σήμερα δεν έχει καμιά σχέση με το προσωπικό που στελέχωνε τα Νοσοκομεία της χώρας προ 20ετίας, ακόμα και 10ετίας.

Σε επίπεδο νομού Λακωνίας πέρα από το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, που είναι της τάξεως του 40% για το Γ.Ν. Σπάρτης, ενώ στο Γ.Ν. Μολάων αγγίζει το 50% ,σας ενημερώνουμε ότι μέχρι 28/2/11 οφείλονται 2842 ρεπό και κανονικές άδειες(ακόμα και του 2008) στο Γ.Ν Σπάρτης ενώ στο Γ.Ν Μολάων φτάνουν τα 544.

Κλείνοντας σας καλούμε να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για την πλέον ανθρωποκεντρική επιστήμη, την νοσηλευτική, και να αποφύγετε στο μέλλον επικίνδυνες γενικεύσεις που αφορούν μεμονωμένα περιστατικά. Επιζητούμε δε την αρωγή σας στον αγώνα μας για ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων νοσηλευτικών υπηρεσιών στο Λάκωνα Πολίτη αλλά και στη διατήρηση όχι μόνο των θέσεων εργασίας αλλά και των υπηρεσιών υγείας στο νομό μας, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη πατρίδα μας.

 

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                           Η Γ. Γραμματέας

Νικόλαος Ορφανός                     Ιωάννα Κοκκίνη

Download PDF

 

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy