Ανακοινώσεις Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ. Θεσσαλονίκη - ΕΣΥ

Ανοιχτή Επιστολή ΣΥ.ΝΟ. Θεσσαλονίκης

Ο ΣΥΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου και υπομονής , βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει προς πάσα κατεύθυνση τον Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. ΚΑΛΤΣΙΔΗ που με καθημερινές πρακτικές και αποφάσεις γυρίζει το ΨΝΘ, πολλά χρόνια πίσω, πριν ξεκινήσει η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στη χώρα μας.

Εδώ και ορισμένους μήνες λόγω της έλλειψης στο προσωπικό εστίασης , ο διοικητής μετά από πιέσεις αναγκάστηκε να κάνει σύμβαση με ιδιωτικό συνεργείο. Από την στιγμή όμως που δεν ανανέωσε εκ νέου την σύμβαση, στο ψνθ επικρατούν καταστάσεις που τις θυμούνται μόνο οι παλαιοί υπάλληλοι.
Οι νοσηλευτές βάρδιας έχουν αποκτήσει άλλοι μία ειδικότητα, αυτή του τραπεζοκόμου. Το πρόβλημα γίνεται κάθε μέρα και πιο έντονο με αναρρωτικές, με ρεπό οφειλόμενα αλλά και με συνταξιοδοτήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε όλα αυτά ο Διοικητής δεν κάνει καμία απολύτως ενέργεια, ενώ αντίθετα στο διασυνδεόμενο ΓΝ Παπανικολάου τουλάχιστον τέτοια θέματα είναι δρομολογημένα.
Ο ΣΥ.ΝΟ Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην ανάθεση καθηκόντων τραπεζοκόμου σε Νοσηλευτές. Οι Νοσηλευτές είναι Επιστήμονες Υγείας, απόφοιτοι της Ανώτατης Εκπαίδευσης και σύμφωνα με το Π.Δ 351/1989 το οποίο και ρυθμίζει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα καθώς και τις κλινικές τους αρμοδιότητες, όπως σαφώς περιγράφονται σε αυτό, σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται η ανάθεση αλλότριων καθηκόντων, όπως αυτά του τραπεζοκόμου.
Ο ΣΥ.ΝΟ Θεσσαλονίκης απευθυνόμενος προς τα μέλη του, επισημαίνει ότι κανένας Νοσηλευτής δεν πρέπει να συμμορφωθεί με την παρούσα κατάσταση, δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι αν η διοίκηση δεν προχωρήσει σε άμεση επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος θα ακολουθήσουν έντονες αντιδράσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Γ.   ΔΟΝΤΣΙΟΣ                                                      Δ.   ΠΑΛΗΤΖΗΚΑΣ

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy