Ανακοινώσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Αντιποίηση του Τίτλου μας απο το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Με αφορμή το δελτίο τύπου της Υφυπουργού Παιδείας κ. Τζούφη μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους του ΕΣΑΝ, επισημαίνουμε ότι στο κείμενο χρησιμοποιείται ο λανθασμένος και αδόκιμος όρος «ΔΕ Νοσηλευτές» αντί του ισχύοντος «ΔΕ Βοηθοί Νοσηλευτών» και μάλιστα σε δυο σημεία του δελτίου. Αν το εν λόγω έγγραφο συντασσόταν από κάποια άλλη υπηρεσία, δεν θα υπήρχε τόσο επιτακτικός λόγος ανησυχίας. Όταν όμως οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργείου να ορίζει τους επαγγελματικούς τίτλους των πτυχιούχων όλων των βαθμίδων, διαπράττει (και μάλιστα δις) ένα τέτοιο ατόπημα, τότε ολόκληρη η νοσηλευτική κοινότητα θα πρέπει να προβληματιστεί…

Καλούμε λοιπόν την κ. Υφυπουργό να διορθώσει την λανθασμένη αυτή διατύπωση και να εκδώσει νέο δελτίο τύπου, μιας και δεν πρόκειται απλώς για μια γραμματικού τύπου αστοχία, αλλά για μια (έστω αθέλητη) χάλκευση του τίτλου σπουδών των 40.000 νοσηλευτών της χώρας.

Επιπλέον, για να διευκολύνουμε τους συντάκτες του δελτίου, θυμίζουμε ότι οι ΔΕ Βοηθοί Νοσηλευτών προέρχονται από τις σχολές της μέσης εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ, ΕΠΑΛ) και ο τίτλος και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα ορίζονται από το Π.Δ. 201/2001, ενώ ο τίτλος των νοσηλευτών ορίζεται από τον νόμο 1579/1985 και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα από το Π.Δ. 351/1989.

Τέλος, αναφερόμενοι στο θέμα της συνάντησης, θεωρούμε ότι η Πολιτεία πρέπει να χαράξει βαθιές γραμμές ξεκάθαρης πολιτικής βούλησης για την άμεση εξομοίωση των πτυχιούχων ΤΕΙ με τους απόφοιτους των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων νοσηλευτικής που προκύπτουν με μια θαρραλέα νομοθετική ρύθμιση και να μην καλύπτεται πίσω από τις προτάσεις των κατά τόπους συγκλήτων και τις συντεχνιακές διαφορές των εκπροσώπων της παλιάς και της νέας εκπαιδευτικής συγκυρίας.

Οι νοσηλευτές της χώρας δεν πρέπει και δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο εμπαιγμού και πολιτικής εκμετάλλευσης από κανένα κόμμα. Η λύση είναι πλέον επιτακτική και πρέπει να δοθεί τώρα. Αν παραμείνει άλυτο ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, τότε η εξαρχής θετική μεταρρύθμιση του κ. Γαβρόγλου αντί να ολοκληρωθεί με τρόπο αίσιο, θα καταστεί ανάπηρη και προβληματική.

Ένα αναμονή της διόρθωσης της  εννοιολογικής κακοποίησης του ως άνω αναφερόμενου τίτλου, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση επί των τελευταίων παραγράφων.

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy