Ανακοινώσεις Τελευταίες Εξελίξεις

«Απάντηση της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ στο Σύλλογο φάντασμα ΠΑ.Σ.Ε.Ν.»

Σε απάντηση του με αρ. πρωτ. 133/15-5-18 εγγράφου που υπογράφει η κ. Μ. Μαλλή ως πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Ε.Ν., σημειώνουμε τα εξής:

  • Ο παρών σύλλογος δεν ευρίσκεται σε κανέναν διαδικτυακό τόπο, δεν διαθέτει ιστοσελίδα, δεν έχει ηλεκτρονική διεύθυνση, δεν αποτελεί καν συνδικαλιστικό σωματείο (όπως αναφέρεται στο έγγραφο) και βέβαια, αμφιβάλουμε αν ουσιαστικά υπάρχει και λειτουργεί, έστω υποτυπωδώς.
  • Το παρόν σωματείο, ως όργανο συλλογικό, μάλλον εκπροσωπεί ουσιαστικά μόνον τους υπογράφοντες μιας και η δράση του κυμαίνεται σε επίπεδο εμβρυϊκό.
  • Προφανώς η κ. Μαλλή, προκειμένου να εκφράσει τις προσωπικές της απόψεις και να ευαρεστήσει ορισμένους, χρησιμοποιεί τούτον τον σύλλογο – φάντασμα κατά το δοκούν, ως ιδιωτικό σωματείο.
  • Αλήθεια, πού ήταν η κ. Μαλλή όταν πριν λίγες μέρες εκδόθηκε η επίμαχη διάτρητη εγκύκλιος, μόλις έναν μήνα πριν τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους; Πού είναι η ανακοίνωσή της άραγε;
  • Πού ήταν η κ. Μαλλή, όταν το αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Επαγγελματιών Υγείας καθυστερούσε να βγάλει την πρόσκληση για προσέλκυση μαθητών με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να προτιμήσουν τα ΔΙΕΚ του ΥΠΕΠΘ;
  • Μήπως η κ. Μαλλή σιωπούσε, γιατί το ΔΙΕΚ το οποίο διευθύνει, είχε πλεόνασμα μαθητών και αδιαφορούσε προκλητικά για τις άλλες σχολές, παρότι ως «πρόεδρος», έπρεπε να τις υπερασπίζεται;
  • Βεβαίως η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ , σε τίποτα δεν έθιξε τις κ.κ. Μπαρώ και Νικολάου, απλώς ανέφερε τα ονόματα που αναγράφονταν στην εγκύκλιο για πληροφορίες. Αν η κ. Μαλλή έχει αναλάβει ρόλο συνηγόρου, άνευ αντικειμένου, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του, μιας και στη Δημόσια Διοίκηση πλέον δεν υπάρχουν Καρδινάλιοι.

Επιπλέον, τονίζουμε στους πιθανούς θιασώτες υπόγειων συνεννοήσεων και διαδρομών, ότι η ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ θα επιδιώξει να φωτίσει κάθε γωνία της εν λόγω υπόθεσης.

Καλούμε τέλος τους εκπαιδευτικούς των ΔΙΕΚ του Υπουργείου Υγείας να ενημερωθούν άμεσα και να αποδοκιμάσουν τους εγωκεντρικούς χειρισμούς της κ. Μαλλή βγαίνοντας από την αφάνεια της εκπροσώπησής που οι – κατ’ επίφασιν – εκπρόσωποί τους, είχαν επιλέξει για τους δικούς τους σκοπούς.

Η υγιής και συμμετοχική εκπροσώπηση όλων με διαύγεια και καθαρότητα, μόνο όφελος θα επιφέρει σε όλους.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο Πρόεδρος                               Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας             Γεώργιος Αβραμίδης 

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy