Άρθρα

«Απαιτούμε λύσεις στα διαχρονικά αιτήματά μας!!!»

Η  συμμετοχή των Νοσηλευτών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην συγκέντρωση  διαμαρτυρίας της  ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ στις 17 Φεβρουαρίου 2023  από όλες τις πόλεις της Ελλάδος ήταν μεγάλη και ουσιαστική στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Οι Νοσηλευτές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχοντας συμβάλει όπως όλοι οι νοσηλευτές, τα μέγιστα κατά την περίοδο της πανδημίας, απαιτούμε την αναγνώριση του έργου μας,  με άμεσο και έμπρακτο τρόπο κι όχι μόνο με χειροκροτήματα που έσβησαν στον απόηχο της πανδημίας COVID – 19, εισπράττοντας αδιαφορία, εμπαιγμό και προκλητική απαξίωση  από την πολιτική ηγεσία.

Απαιτούμε λύσεις στα διαχρονικά αιτήματά μας, τα οποία αφορούν την ένταξη των  Νοσηλευτών στα Β.Α.Ε, το ειδικό μισθολόγιο, στην άμεση σύσταση αυτοτελούς Τμήματος Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στα Κέντρα Υγείας, στο οποίο θα προΐσταται Νοσηλευτής/τρια ΠΕ ή ΤΕ (χωρίς προσωρινή ανάθεση καθηκόντων Προϊστάμενου, αλλά με αξιοκρατική αξιολόγηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων) και στον οποίο δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι λοιποί επαγγελματίες και άμεση τροποποίηση του ιατροκεντρικού Ν. 4931/2022, ο οποίος υποβαθμίζει το έργο των Νοσηλευτών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Το γεγονός ότι διαχρονικά οι ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας εφαρμόζουν αντι – νοσηλευτικές πολιτικές, διαιωνίζοντας τον εμπαιγμό απέναντί μας, παρά τις παρεμβάσεις και τα υπομνήματά μας, δεν μας πτοεί… αντιθέτως μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο, ώστε να διεκδικούμε συνεχώς τα αιτήματά μας, στο πλαίσιο του υγιούς συνδικαλισμού, μέχρι τελικής δικαίωσης!

Ελένη Διαμαντοπούλου,
Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ.

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy