Ανακοινώσεις

Απαράδεκτη ανάμειξη ιατρού στα έργο της Ν.Υ στο Γεννηματά

Σύμφωνα με βάσιμες καταγγελίες μελών της  Ομοσπονδίας μας, στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» της Αθήνας παρατηρούνται απαράδεκτες παρεμβάσεις και απόπειρες χειραγώγησης του έργου της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας,  από υψηλά ιστάμενο στην ιατρική επαγγελματική ιεραρχία πρόσωπο, με συνδικαλιστική δράση.

Το συγκεκριμένο άτομο, φαίνεται να έχει χάσει την ψυχραιμία του, προφανώς αιφνιδιασμένο από την τωρινή δυναμική διοίκηση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, είτε γιατί θεωρεί τον ιατρικό κλάδο υπέρτερο όλων των άλλων, είτε γιατί μέχρι τώρα είχε συνηθίσει να εμπλέκεται ανενόχλητο σε παλαιοκομματικές ρουσφετολογικές υποσχέσεις.

Οι απόπειρες ποδηγέτησης των ενεργειών της Διεύθυνσης της Ν.Υ από το εν λόγω άτομο, όπως συχνά εκφράζονται με την προσπάθειά του να αποτρέψει μετακινήσεις νοσηλευτών από τμήμα σε τμήμα, θεωρώντας πιθανώς, ότι είναι ανώτερο θεσμικά από κάθε άλλον στο νοσοκομείο, δείχνει ότι αγνοεί τις προβλέψεις της κείμενης Νομοθεσίας σχετικά με την αυτονομία και ανεξαρτησία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και αδιαφορεί για αυτές, σε πλήρη αντίθεση με τη θεμελιώδη του υποχρέωση ως δημοσίου λειτουργού, για σεβασμό στο Σύνταγμα και τους Νόμους.

Με τέτοιες πρακτικές, κάθε άλλο παρά προάγεται η συνεργασία και η συναδελφικότητα, αλλά γίνεται στείρα επίδειξη ισχύος και λαμβάνει χώρα σοβαρή αμφισβήτηση του ρόλου των λοιπών-πλην των ιατρών- επιστημόνων που αποτελεί αμφισβήτηση του ίδιου του συστήματος υγείας.

Ελπίζουμε οι καταγγελλόμενες παράνομες, αδικαιολόγητες και ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στο έργο της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας να μη συνεχιστούν, προκειμένου να μην αναγκαστούμε να πράξουμε τα εκ του νόμου προβλεπόμενα, ώστε να υπερασπιστούμε τους Νοσηλευτές και το έργο της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy