Ανακοινώσεις

«Απαράδεκτη παρέμβαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης του ΥΥΚΑ κατά των Νοσηλευτών ΤΕ»

Κατόπιν εκατοντάδων τηλεφωνημάτων και επιστολών μελών μας, με έκπληξη διαβάσαμε το υπαριθμ. πρωτ. Υ4α/Γ.Π./102375 από 13/11/13 έγγραφο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης του ΥΥΚΑ, με το οποίο επιχειρείται με τρόπο ισοπεδωτικό η απαξίωση χιλιάδων Νοσηλευτών ΤΕ, που επί σειρά ετών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στηρίζοντας το σύστημα Υγείας της χώρας.

Η εν λόγω Διεύθυνση,  αντί να φροντίσει να συσταθούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των νοσοκομείων και να διενεργήσουν τις νόμιμες κρίσεις που βαλτώνουν από το 2004, δημιουργεί κλίμα πόλωσης στα νοσοκομεία, υιοθετώντας το περιεχόμενο μιας καθαρά συντεχνιακής επιστολής του Συλλόγου Αποφοίτων Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, ενός συλλόγου με ελάχιστα μέλη και περιορισμένης εκπροσώπησης, δείχνοντας μια ανεξήγητη ανυπομονησία προκειμένου να «ενθρονιστούν» οι Νοσηλευτές ΠΕ παρακάμπτοντας τη διαδικασία των κρίσεων.

Με βάση τα παραπάνω, γεννάται αυθόρμητα το ερώτημα μήπως συνδέεται με κάποιον τρόπο η μακροχρόνια δυστοκία για τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, με την απόπειρα της βιαστικής και πρόχειρης «τακτοποίησης» των νοσηλευτών ΠΕ, πέραν της νόμιμης διαδικασίας των αδιάβλητων κρίσεων;

Εν κατακλείδι, θεωρούμε ατυχή την κυκλοφόρηση του εν θέματι εγγράφου, κάτι που διορθώνεται με την άμεση ανάκλησή του και την επίσπευση της συγκρότησης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των φορέων ευθύνης σας.

Για το Διοικητικό Συµβούλιο   

Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γ. Γραµµατέας

Αριστείδης Δάγλας                                                                     Γεώργιος Αβραµίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy