Ανακοινώσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Απολογισμός 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του 19ου  Πανελληνίου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτών – Ε.Σ.Υ., το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Πλαστήρα από τις 7 – 9 Δεκεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Kazarma. Το συνέδριο θεσμός για τον σύγχρονο Νοσηλευτή τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιελάμβανε 12 Κλινικά Φροντιστήρια, 2 Εξειδικευμένα Σεμινάρια, 9 Διαλέξεις, 59 Ελεύθερες Ανακοινώσεις και 92 Αναρτημένες Ανακοινώσεις. Η θεματολογία του συνεδρίου επεκτάθηκε σε όλες τις επιστημονικές πτυχές της Νοσηλευτικής Επιστήμης, κρατώντας αμείωτο  το ενδιαφέρον των συνέδρων κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου. Συνολικά συμμετείχαν πανελλαδικά, 216 νοσηλευτές – επαγγελματίες υγείας (Προεδρεία, Συντονιστές, Ομιλητές), από όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, οι οποίοι συνέβαλαν  τα μέγιστα, για την επιτυχημένη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Η συμμετοχή των νοσηλευτών κατά κύριο λόγο, καθώς και άλλων επαγγελματιών υγείας, ήταν αθρόα και οι εγγραφές των συνέδρων ξεπέρασαν τις 1800. Για ακόμη μια χρονιά υπήρξε σημαντικός αριθμός προσέλευσης φοιτητών νοσηλευτικής από όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα πανελλαδικά, οι οποίοι με τις εξαιρετικά επιστημονικά τεκμηριωμένες εργασίες τους, δήλωσαν δυναμικό παρόν στα νοσηλευτικά δρώμενα.

Εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας απηύθυνε χαιρετισμό η κα Κουλούρη Φωτεινή (Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων) και εκ μέρους της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Γεωργίου Παναγιώτης και η κ. Αριστοτέλους Ξένια. Ακόμη, απέδωσαν χαιρετισμούς, εκ μέρους του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η Πρόεδρος του κα Φασόη Γεωργία (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νοσηλευτικής), ο Διοικητής του Γ.Ν. Καρδίτσας κ. Βαρελάς Βάϊος, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής υπηρεσίας του Γ.Ν. Καρδίτσας κα Παπαδοπούλου Σταυρούλα, καθώς και εκπρόσωποι από τους Τοπικούς Φορείς , οι οποίοι ήταν αρωγοί στη διοργάνωση του συνεδρίου.

Την κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Νομού Τρικάλων (ΣΥΡΙΖΑ) και συντονιστής ΕΠΕΚΕ Υγείας, κ. Παπαδόπουλος (Σάκης) Αθανάσιος, μέσω της εναρκτήριας ομιλίας  του με θέμα: «Πορεία και Προοπτική του ΕΣΥ.». Ακολούθησε η διάλεξη του Πνευμονολόγου – Εντατικολόγου και Διευθυντή του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος, κ. Μπεχράκη Παναγιώτη, με θέμα: «Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τον έλεγχο του καπνίσματος».

Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου βραβεύτηκαν η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και τα μέλη της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» (κ. Χαρανά Αικατερίνη, κ. Βαφειάδης Χρήστος, κ. Σεμιλιέτωφ Μιχαήλ, κ. Καραθάνου Αντιγόνη), για την εφαρμογή αντιμικροβιακού χαλκού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, η οποία πρακτική παρουσιάστηκε  μαζί με τα θετικά αποτελέσματά της, ως ελεύθερη ανακοίνωση στις εργασίες του συνεδρίου. Επιπλέον, υπήρξε μια ιδιαίτερη τιμητική βράβευση σε ένα ιδρυτικό μέλος της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ, τον κ. Κιούση Νικόλαο, για την διαχρονική συνεισφορά του στην Ομοσπονδία, αλλά και για την σύσταση της Ποδοσφαιρικής Ομάδας της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας και οργάνωσης, η οποία συμμετέχει σε φιλανθρωπικούς αγώνες με ομάδες παλαιμάχων ποδοσφαιριστών για κοινωφελείς σκοπούς.

Το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτών – Ε.Σ.Υ κρίθηκε απολύτως επιτυχημένο και ανέβασε πού ψηλά τον επιστημονικό πήχη για το επόμενο συνέδριο. Στο τριήμερο επιστημονικό πρόγραμμα αναπτύχθηκαν πολλά φλέγοντα ζητήματα, προερχόμενα από το αντίξοο εργασιακό περιβάλλον των νοσηλευτών, ενώ παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία να ακουστούν απόψεις και νέα δεδομένα από το χώρο της νοσηλευτικής επιστημονικής κοινότητας σε επίπεδο φορέων υπηρεσιών υγείας.

Όλοι οι σύνεδροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο του συνεδρίου, τόσο οργανωτικά, όσο και στο περιεχόμενο του επιστημονικού προγράμματος, το οποίο κάλυψε όλες τις πτυχές της νοσηλευτικής, προβάλλοντας παράλληλα τον ηγετικό ρόλο των νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ, της Οργανωτικής & Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, όλους τους συμμετέχοντες  για την παρουσία τους και να ανανεώσουμε εκ νέου τη συνάντησή μας, στο 12ο Πανελλήνιο & 11ο Πανευρωπαϊκό Επιστημονικό & Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 8 – 11 Μαΐου 2019.

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy