Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. 2022

Στις 26 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε υβριδικά, η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., στο αμφιθέατρο του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ», σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η συμμετοχή του αντιπροσώπων, από όλους τους Συλλόγους Νοσηλευτών ήταν καθολική, γεγονός το οποίο σηματοδότησε τη γενικευμένη συσπείρωση των μελών της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., αλλά και το κλίμα ενότητας και εμπιστοσύνης το οποίο πλέον, χαρακτηρίζει την Ομοσπονδία.

Συζητήθηκαν ανοιχτά όλα τα οργανωτικά ζητήματα τα οποία απασχολούσαν την Ομοσπονδία κατά το παρελθόν και προκαλούσαν δυσχέρειες στη λειτουργία της και δόθηκαν τεκμηριωμένες απαντήσεις, προς όλους τους αντιπροσώπους, χωρίς ουτοπικές και παραμυθένιες κορώνες ματαιοδοξίας.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα των δικαστικών προσφυγών, για τα οποία η Ομοσπονδία κατατρόπωσε τις όποιες «αγαθές» προθέσεις, μέσα από τον υγιή πυρήνα και τη διαφάνεια του έργου της.

Κατόπιν παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας σε διοικητικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, τα οποία έτυχαν καθολικής αποδοχής και δικαίωσαν όλα τα μέλη της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ..

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των θεμάτων που συζητήθηκαν μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου με τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά:

  • Με τις Προσλήψεις μόνιμων Νοσηλευτών και την αναγκαιότητα ενός Ειδικού Συστήματος Πρόσληψης Νοσηλευτών (Υπουργείο Υγείας).
  • Την Αναμόρφωση των Οργανισμών των Νοσοκομείων με την ένταξη νέων μονάδων και τον προσδιορισμό της στελέχωσης, σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικούς δείκτες (Υπουργείο Υγείας).
  • Τη Θεσμοθέτηση νέου καθηκοντολογίου Νοσηλευτών (Υπουργείο Υγείας).
  • Τη Θεσμοθέτηση Ειδικού Μισθολογίου Νοσηλευτών (Υπουργείο Οικονομικών).
  • Τη Δημιουργία Ειδικού Συστήματος Αξιολόγησης και κρίσεων των Νοσηλευτών (Υπουργείο Υγείας).
  • Την Ένταξη των παλαιών Ασφαλισμένων (πριν το 2011) στο καθεστώς των ΒΑΕ (Υπουργείο Εργασίας).
  • Τη Χορήγηση και αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας (Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Οικονομικών).
  • Τα Αδιέξοδα στις προσπάθειες προσλήψεων επικουρικών προσωπικού σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας και την έλλειψη ενδιαφέροντος κατάθεσης αιτήσεων υποψηφιοτήτων στην Ειδικότητα Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας (Υπουργείο Υγείας).

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας, να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και τους πολίτες, μεταφέροντας διάφορα κοινωνικά μηνύματα διαχείρισης και προσέγγισης ειδικών θεμάτων (ρατσισμός, στίγμα ψυχικής ασθένειας, παιδικός καρκίνος, έμφυλη βία, γυναικοκτονίες, doping, φτώχεια, άστεγοι κ.α.).

Επιπροσθέτως, τέθηκε προς συζήτηση η επαναδιαπραγμάτευση ένταξης της Ομοσπονδίας στην ΑΔΕΔΥ.

Όλοι οι αντιπρόσωποι από τους ΣΥ.ΝΟ. έλαβαν το λόγο και μετέφεραν τους προβληματισμούς των μελών από τις Υπηρεσίες Υγείας, για την παρούσα κατάσταση και αναπτύχθηκε ένας γνήσιος συνδικαλιστικός διάλογος, χωρίς υπεκφυγές και μικρο…πολιτικές.

Επιπλέον, τέθηκαν οι βάσεις για τις περαιτέρω δράσεις της Ομοσπονδίας σε πολλαπλά επίπεδα.

Υπερψηφίστηκαν ομόφωνα όλα τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. ευχαριστεί θερμά όλους τους αντιπροσώπους και τα μέλη της, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους, απέναντι στο έργο της Ομοσπονδίας.

Η συνδικαλιστική υγεία νίκησε και όλοι μαζί προχωράμε μπροστά για την εξέλιξη του επαγγέλματος του Νοσηλευτή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                             Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy