Ανακοινώσεις Πρωτοβάθμια Σωματεία

Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» – Ενοποιημένο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Τραγικές ελλείψεις υγειονομικού υλικού

Αξιότιμη κα. Γιοκατζή,

Με αφορμή την καταγγελία μελών μας ο Σύλλογος νοσηλευτών νομού Θεσσαλονίκης, θεωρεί υποχρέωση του να σας αναφέρει τα εξής:

Στο νοσοκομείο «Γ.Παπανικολάου» το υγειονομικό υλικό σε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και σε μέσα εξοπλισμού ατομικής προστασίας  είναι οριακό, γεγονός που δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια σε όλους τους νοσηλευτές, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική, αφού οι ελλείψεις είναι μεγαλύτερες και το πρόβλημα υφίσταται εδώ και αρκετές ημέρες, δίχως να λάβετε καμία πρωτοβουλία για την επίλυσή του. Με δεδομένη την υποστελέχωση και των δύο νοσοκομείων, οι σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού υλικού, θέτουν σε κίνδυνο την υγιεινή και ασφάλεια του νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και των συναδέλφων μας,  οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα επισφαλές και τοξικό εργασιακό περιβάλλον.

Η αναγνώριση της υπέρμετρης προσπάθειας του νοσηλευτικού προσωπικού και των συναδέλφων επαγγελματιών υγείας, δεν κρίνεται στα χειροκροτήματα, κρίνεται στην επιτυχία να επιστρέψουν οι συνάνθρωποι μας, οι οποίοι νοσούν από τονCOVID– 19, υγιείς στις οικογένειες τους. Το ίδιο κι εμείς. Χωρίς τα απαραίτητα εφόδια όμως δεν είναι εφικτό.

Συνέπεια των ανωτέρω, σας καλούμεστο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, όπως προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την άμεση αποκατάσταση των ελλείψεων σε ενδεδειγμένο υγειονομικό υλικό και εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                          Η Γεν. Γραμματέας 

Γεώργιος Μπαλιόζογλου                     Σοφία Ζουρνατζή

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy