Άρθρα

Γεώργιος Αβραμίδης: «Οι ήρωες με τις μπλε – πράσινες – άσπρες στολές απέναντι στην πανδημία COVID – 19»

Συμπληρώνοντας ένα χρόνο και πλέον, από την έναρξη των έκτακτων μέτρων κατά της πανδημίας COVID – 19, από τους Νοσηλευτές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έως τους Νοσηλευτές των Κλινικών και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας COVID – 19, έχει ανυψωθεί ένα τείχος υγειονομικής προστασίας, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης και διαχείρισης των νοσούντων συμπολιτών μας.

Είναι ξεκάθαρα αποδεκτό από το σύνολο του κοινωνικού ιστού, το γεγονός, ότι όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και είναι ετοιμοπόλεμες απέναντι σε οποιαδήποτε έξαρση της πανδημίας, όπως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, κατά την οποία παρατηρείται μια πρωτοφανής εκτίναξη των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Οι Υπηρεσίες Υγείας πιέζονται ασφυκτικά και μαζί με αυτές όλοι οι Νοσηλευτές, οι οποίοι όντας εξουθενωμένοι συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες τους άοκνα και ανιδιοτελώς, προασπίζοντας στο έπακρο της Δημόσια Υγεία. Η επαγγελματική εξουθένωση δυστυχώς έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας και οι ψυχοπιεστικές καταστάσεις αυξάνονται προοδευτικά, αναδεικνύοντας την άμεση ανάγκη ενίσχυσης των Νοσηλευτών με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό.

Από το μέτωπο των Κλινικών και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας COVID – 19, μέχρι το μέτωπο των μη COVID – 19 ασθενειών υποστηρίζουμε καθημερινά τους συμπολίτες μας τόσο σε επίπεδο νοσηλείας, όσο και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, υποκαθιστώντας πολλές φορές το οικογενειακό περιβάλλον και λειτουργώντας ως ενδιάμεσοι κρίκοι στη επικοινωνία των νοσηλευομένων με το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, ορθώνουμε το ανάστημά μας, πρεσβεύοντας με τον καλύτερο τρόπο την επιστήμη την οποία υπηρετούμε, παραμερίζοντας τις κοινωνικο-οικογενειακές μας ανάγκες, παραγκωνίζοντας τις προσωπικές μας ανάγκες, αψηφώντας τις φοβίες μας, νοσούμε και οι ίδιοι, αλλά θα είμαστε πάντα παρόντες και συνοδοιπόροι μαζί με όλους τους συμπολίτες μας, ώστε να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή τους στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Αποφεύγοντας τις μοιρολατρίες και την παθολογική εσωστρέφεια, συμπεριφορές και χαρακτηριστικά τα οποία δε συνάδουν με την επαγγελματική κουλτούρα και τη νοοτροπία των Νοσηλευτών, δηλώνουμε βροντερό παρόν σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, τις οποίες βιώνει η χώρα μας, μέχρι τέλους, ενάντια σε όλα τα διαχρονικά προβλήματα, για τα οποία αναμένουμε την πλήρη αποκατάστασή τους από την Πολιτεία, στο πλαίσιο της εξόφλησης των κοινωνικών επιταγών απέναντι μας.

Γεώργιος Αβραμίδης,
Πρόεδρος της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ.,
Νοσηλευτικά Δρώμενα, 2ο Τεύχος, Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2021, «Editorial»

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy