Άρθρα

Δήμητρα Βενιοπούλου: «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Σήμερα τιμούμε, όχι με λόγια και ευχολόγια αλλά με έργα και δράση, καλώντας τους νοσηλευτές σε αγώνα και διεκδίκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών –Νοσηλευτών, θέλω να συγχαρώ όλο το νοσηλευτικό προσωπικό που με αίσθημα ευθύνης δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Ο Σύλλογος Νοσηλευτών – Ε.Σ.Υ. Ν. Ημαθίας συγχαίρει κι ευχαριστεί όλο το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, όπου με τη σφοδρότητα της πανδημίας, οι νοσηλεύτριες κι οι νοσηλευτές έγιναν υπόδειγμα ανθρωπιάς, ηρωισμού κι ανθρωπισμού. Στρατιώτες της ζωής έσωσαν ανθρώπους, επλήγησαν σοβαρά οι ίδιοι, εξουθενώθηκαν σωματικά και ψυχικά στη μάχη της πανδημίας. Οι νοσηλευτές μπορούν να τα καταφέρουν με τον επαγγελματισμό, την προσαρμοστικότητα, την ομαδική εργασία και τη συναδελφικότητα καθώς και να συμβάλλουν καθοριστικά στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στη διασφάλιση της Δημοσίας Υγείας, καθοριστικά με αλληλεγγύη, φιλότιμο κι ευθύνη. Ωστόσο, η επαρκής στελέχωση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για κάθε νοσηλευτή που εισέρχεται στο σύστημα υγείας.

Σήμερα τιμούμε, όχι με λόγια και ευχολόγια αλλά με έργα και δράση, καλώντας τους νοσηλευτές σε αγώνα και διεκδίκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Με δεδομένες τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν, η διεκδίκηση και ικανοποίηση των πάγιων θεσμικών μας αιτημάτων θα ισχυροποιήσουν τη θέση και το ρόλο του νοσηλευτή:

  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Μόνιμο προσωπικό.
  • Βελτίωση μισθολογικών απολαβών.
  • Εκπαιδευτική και επιστημονική αναβάθμιση του κλάδου.

Δήμητρα Βενιοπούλου, Πρόεδρος ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. Ημαθίας,
7ο Τεύχος, Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2022,
«Νοσηλευτικό Ιστορικό»

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy