Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Δελτίο Τύπου για τον εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Στο πλαίσιο του τιμητικού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας 2020, η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. ενστερνίζεται και ταυτίζεται πλήρως με όλες τις διεκδικήσεις των διεθνών φορέων και οργανισμών ως προς την εξασφάλιση της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας και ιδιαιτέρως στο εργασιακό περιβάλλον.

Καθώς, το νοσηλευτικό επάγγελμα στελεχώνεται στην πλειοψηφία του από το γυναικείο φύλο, η σημερινή παγκόσμια ημέρα μνήμης και τιμής, αποκτά ιδιαίτερο νόημα, αποδίδοντας τη μέγιστη αναγνώριση της προσφοράς τους προς το κοινωνικό σύνολο, αλλά και τη δέσμευση για το συνεχές των διεκδικήσεων προς όφελος όλων των Νοσηλευτριών, σε όλες τις Υπηρεσίες Υγείας.

Το νοσηλευτικό επάγγελμα αποτελεί ένα ιδιαίτερο ανθρωπιστικό επάγγελμα, συνεχώς μεταβαλλόμενο, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν οι Νοσηλεύτριες, παράλληλα με την καθημερινότητα τους. Το εργασιακό περιβάλλον είναι το πλέον επισφαλές, καθώς η μακροχρόνια υποστελέχωση και η συνεχιζόμενη έξαρση των βίαιων περιστατικών έχουν προκαλέσει την επαγγελματική εξουθένωση του νοσηλευτικού προσωπικού, επηρεάζοντας το ψυχοσωματικά και ψυχοκοινωνικά. Σε όλο αυτό το αρνητικό πλαίσιο, οι Νοσηλεύτριες υπερβάλλουν εαυτό διαχρονικά, στηρίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, προς όφελος των πολιτών.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. στηρίζει καθημερινά και έμπρακτα τον αγώνα όλων μελών της, ανιδιοτελώς και άοκνα, με γνώμονα την προστασία του νοσηλευτικού επαγγέλματος και την περαιτέρω ενδυνάμωση και εξέλιξή του. Ορμώμενη λοιπόν από τη διαχρονική παρουσία των Νοσηλευτριών και της συνεισφορά τους στην εξέλιξη της νοσηλευτικής επιστήμης, τιμά μέσα από τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας όλες τις Νοσηλεύτριες από όλες τις Υγειονομικές Υπηρεσίες της χώρας, εκφράζοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη της για το έργο τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                              Τζαννής Πολυκανδρίωτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy