Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Δελτίο Τύπου μετά την κινητοποίηση της ΠΑΣΥΝΟ και τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Αναπ. Υπουργό Υγείας

Εκατοντάδες Νοσηλευτές, μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ διαδηλώσαμε σήμερα κατά της πολιτικής της λιτότητας που στραγγαλίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αποστερεί από αυτό, το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του.

Οι Νοσηλευτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου της οδού Πατησίων και έκαναν πορεία στο Υπουργείο Υγείας φωνάζοντας συνθήματα με κύριο περιεχόμενο τα αιτήματα για άμεσες προσλήψεις, επαρκή χρηματοδότηση, ενίσχυση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και της ΠΦΥ και ενεργή συμμετοχή των Νοσηλευτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας.

Το σώμα της πορείας των διαδηλωτών, έφτασε στο Υπουργείο Υγείας στις 12.00, αντιπροσωπία του οποίου συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Ξανθό και τον Αναπληρωτή κ. Πολάκη, διατρανώνοντας την απαίτησή τους για άμεση συμμετοχή των Νοσηλευτών στο σχεδιασμό των επικείμενων μεταρρυθμίσεων στην Υγεία.

Ο Υπουργός αφού άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα του προεδρείου, δεσμεύτηκε να τα συζητήσει αναλυτικά μαζί μας την προσεχή Τετάρτη και μάλιστα να τα εντάξει ως διατάξεις προς ψήφιση στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Τέλος, κατόπιν παρακίνησης των εκπροσώπων της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ αλλά και κατ’ απαίτηση των συγκεντρωμένων, ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής κατέβηκαν στην είσοδο του κτηρίου και συνομίλησαν με τους Νοσηλευτές.

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ μετά από τη συνάντηση της Τετάρτης θα επανέλθει με νέο δελτίο τύπου και αναλόγως με το περιεχόμενο της συζήτησης θα επανακαθορίσει τη

στάση της. Όπως τονίσαμε στον Υπουργό, δεν είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές, αλλά οργισμένοι επαγγελματίες Υγείας που δε μπορούμε να δεχτούμε το ρόλο του απλού παρατηρητή ενόσω το σύστημα καταρρέει και οι πολίτες πεθαίνουν αβοήθητοι στα ράντζα μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας.

Τέλος, καταστήσαμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι αποκηρύσσουμε κάθε έννοια κομματισμού και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης των προβλημάτων του ΕΣΥ και στηλιτεύσαμε τη φτωχή παραγωγή αποτελεσμάτων από την πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου, τείνοντας χείρα βοηθείας στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                      Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας                  Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy