Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Δελτίο Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ αναφορικά με τον εορτασμό της 12ης Μαΐου ως την ημέρα του Νοσηλευτή, εκφράζει την αντίθεσή του σχετικά με αυτή την υποκριτική εκδήλωση.

Ο επιστήμονας – επαγγελματίας – σύγχρονος Νοσηλευτής, δεν αποδέχεται τη 12η Μαΐου ως εορταστική εκδήλωση και δεν περιμένει μία φορά το χρόνο να θυμηθεί η Πολιτεία και η Κοινωνία, την προσφορά του στο συνάνθρωπο.

Οι Νοσηλευτές δεν γιορτάζουν στις 12 Μαΐου.

Αγωνιούν και αγωνίζονται για να διαμορφωθούν εκείνες οι συνθήκες και οι καταστάσεις, ώστε να μην χρειάζεται να υπάρχουν ετήσιες, αναμνηστικές, υποκριτικές, ημερήσιες εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι Νοσηλευτές αγωνίζονται καθημερινά για να υπάρχει επαρκής και ασφαλής στελέχωση, υλικά μέσα και τεχνολογικό εξοπλισμό για να είναι σε θέση να παρέχουν αξιοπρεπή και ποιοτική παροχή νοσηλευτικής φροντίδας.

Η Πολιτεία και η Κοινωνία έχουν ηθικό χρέος απέναντι στους Νοσηλευτές, για να διαμορφώσουν τις συνθήκες εκείνες που θα είναι ικανές, να αναγνωρίσουν το έργο τους και να διαμορφώσουν το πολιτικό και νομοθετικό πλαίσιο αναγνώρισης της προσφοράς τους.

Είναι ακατονόητο να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή, όταν οι συνθήκες εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι τριτοκοσμικές.

Δεν γιορτάζουμε, παρά μόνο, ευελπιστούμε και θα αγωνιστούμε προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε το έργο του Νοσηλευτή να τιμηθεί μέσα απο την καθημερινότητα.

Ο Πρόεδρος             Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας        Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy