Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Δελτίο τύπου ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020, δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς όλους τους επαγγελματίες υγείας και ιδιαιτέρως τους Νοσηλευτές και τις Νοσηλεύτριες, οι οποίοι καλούνται να επιβεβαιώσουν για ακόμη μια φορά το σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν στις υπηρεσίες υγείας.

Ωστόσο, η φετινή χρονιά έχει διαφορετική χροιά από τις προηγούμενες, διότι η πανδημία Covid – 19 έχει λυγίσει όλα τα συστήματα υγείας διεθνώς. Μέσα από την υγειονομική κρίση, οι Νοσηλευτές/τριες αποδεικνύουν ότι καμιά διάκριση δεν τους απονέμεται τυχαία, τίποτε δεν τους χαρίζεται.

Σύσσωμη η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. υποστηρίζει την εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ευρύτερη αναβάθμιση των Νοσηλευτών/τριών μέσα στα συστήματα υγείας, την καθολική αναγνώριση του έργου τους, ώστε να υπάρξει ορθή αναδιάρθρωση όλων των υπηρεσιών υγείας. Υποστηρίζοντας παράλληλα την τριετή παγκόσμια εκστρατεία «Nursing Now 2018 – 2020», δηλώνουμε αρωγοί στο σύνθημα «Support nurses and midwives» και στο μήνυμα της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του Π.Ο.Υ.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επενδύσουν στην ανάπτυξη της νοσηλευτικής επιστήμης και να θέσουν τους Νοσηλευτές και τις Νοσηλεύτριες στο επίκεντρο διαχείρισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να υποστηριχθεί αποτελεσματικά η προαγωγή υγείας και η πρόληψη των ασθενειών, μέσω της συνεχιζόμενης φροντίδας υγείας και της ανάπτυξης της νοσηλευτικής ηγεσίας στις υπηρεσίες υγείας.

Η αναγνώριση του έργου των νοσηλευτών από την κοινωνία, σαφώς και αποτελεί μεγάλη ηθική ανταμοιβή. Η ουσιαστική και έμπρακτη υποστήριξη αποδεικνύεται όμως με την ενίσχυση από την Πολιτεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμων Νοσηλευτών/τριών, την ένταξη των Νοσηλευτών/τριών στο ασφαλιστικό καθεστώς των Β.Α.Ε., τη δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών/τριών ΕΣΥ, τη μεταρρύθμιση στο θεσμό των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων και φυσικά την επάρκεια σε όλα τα ενδεδειγμένα μέσα και υλικά για την παροχή ασφαλούς και ποιοτικής φροντίδας.

Οι Νοσηλευτές στην πρωτοφανή παγκόσμια υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε, αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με αλτρουισμό και αυταπάρνηση, ώστε να κρατήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των περιστάσεων και τη Δημόσια Υγεία ακέραια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                              Τζαννής Πολυκανδρίωτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy