Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ. Ξάνθης – ΕΣΥ Τελευταίες Εξελίξεις

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ Ν. Ξάνθης

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής (International Council of Nurses) και αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής για την πολυεπίπεδη προσφορά των Νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο.

Το φετινό θέμα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτή, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών ICN (www.icn.ch) είναι: Νοσηλευτές: «Μία φωνή για να οδηγήσει-Ένα όραμα για τη μελλοντική υγειονομική περίθαλψη.»

Η παγκόσμια πανδημία Covid-19 έχει αναδείξει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι νοσηλευτές στη διατήρηση της υγείας των ανθρώπων σε όλη τη διάρκεια της ζωής. Έχει αποκαλύψει τις αδυναμίες των συστημάτων υγείας και τις τεράστιες πιέσεις κάτω από τις οποίες εργάζονται οι νοσηλευτές, με επαγγελματισμό,  αφοσίωση  και  θάρρος.

Η πανδημία είναι αφορμή και δίνει την ευκαιρία τώρα, να εξερευνήσουμε νέα μοντέλα φροντίδας όπου οι νοσηλευτές θα βρίσκονται στο επίκεντρο των συστημάτων υγείας και θα διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο στο σχεδιασμό μίας σύγχρονης υγειονομικής περίθαλψης.

Το 2021 θα πρέπει να επικεντρωθούν οι αρμόδιοι φορείς  σε αλλαγές και καινοτομίες στο χώρο της Νοσηλευτικής και πως αυτές, θα διαμορφώσουν το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ξάνθης στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλους τους Νοσηλευτές και τις Νοσηλεύτριες που σήμερα παρά τις καθημερινές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους χώρο, αγωνίζονται με αυτοθυσία, αξιοποιώντας στο βέλτιστο τις επιστημονικές τους γνώσεις, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Με ευκαιρία τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών, ζητούμε:

  • προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού,
  • την ασφαλιστική ένταξη στα ΒΑΕ,
  • τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων,
  • την έκδοση ενός νέου συγκεκριμένου θεσμικού νομικού πλαισίου επαγγελματικών δικαιωμάτων, καθηκόντων και αρμοδιοτήτων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Καριώτης Χρήστος                                      Μιτσικάρης Αλέξανδρος

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy