Ανακοινώσεις ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. Ε.Σ.Υ. - Ν. Αττικής Τελευταίες Εξελίξεις

Δελτίο Τύπου ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. Ε.Σ.Υ.

Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Ν. Αττικής στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης όσο και της ενημέρωσης του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, υλοποίησε σήμερα 9 Οκτωβρίου 2014 στο ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ» επιστημονική ημερίδα με θέμα: Εθισμός στο διαδίκτυο, κίνδυνοι σε παιδιά και εφήβους.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους του διαδικτύου στην παιδική και εφηβική ηλικία, την αναγκαιότητα της πρόληψης ως καθοριστικό μέσο προφύλαξης από τους κινδύνους, καθώς επίσης και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών. Επιπλέον, αναπτύχθηκαν τρόποι και μέθοδοι συνέντευξης υποδοχής ατόμων με αίτημα θεραπείας απεξάρτησης απο τα διαδικτυακά παιχνίδια και τη γονική στάση στην πρόληψη του εθισμού, αλλά και τις παρεμβάσεις στο οικογενειακό και σχολικό πλαίσιο. Τέλος, αναφέρθηκε η συμμετοχή των Νοσηλευτών του ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ» στο πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ» για την αντιμετώπιση του εθισμού παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω απο 300 συμμετέχοντες ανταλλάσσοντας απόψεις για την προβληματική χρήση του διαδικτύου και την αντιμετώπισή της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Υγείας κ. Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου, η Επίκουρη Καθηγήτρια και Επιστημονική Υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» κ. Άρτεμις Τσίτσικα και ο κ. Γεώργιος Κορμάς, Υπεύθυνος του προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η επιτυχή ολοκλήρωση της ημερίδας γεμίζει με αίσθημα ευθύνης τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. ΕΣΥ Αττικής και θέτει τις προϋποθέσεις για παρόμοιες αποτελεσματικές δράσεις για το μέλλον.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. του Νομού Αττικής

Ο Πρόεδρος                                    Η Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                               Ελένη Ντάτση

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy