Δελτία Τύπου Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ Αιτ/νίας – ΕΣΥ

Δελτίο Τύπου ΣΥ.Ν.Ο. Αιτωλοακαρνανίας

Την Πέμπτη 13 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου Νοσηλευτών Αιτωλοακαρνανίας με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Μιχάλη. Η συνάντηση αυτή διενεργήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και αφορούσε αιτήματα των εκπροσώπων των Νοσηλευτών σχετικά με τη νομιμότητα των νοσηλευτικών πράξεων που διενεργούνται από νοσηλευτές σε σχέση με το ΠΔ 351/1989 του 1989 που αφορά τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των νοσηλευτών.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

  • την διενέργεια αιμοληψίας σε ασθενείς από το νοσηλευτικό προσωπικό
  • τη διατήρηση στατιστικών στοιχείων των εφημερευόντων νοσηλευτών σχετικά με τις διακομιδές του ΕΚΑΒ
  • τη διενέργεια ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από νοσηλευτές

Από το ΣΥΝΟ Αιτωλοακαρνανίας εκφράστηκε η θέση ότι οι νοσηλευτές, παρόλο που σήμερα εκτελούν τα ανωτέρω αλλότρια καθήκοντα, οσονούπω θα σταματήσουν να το πράττουν καθότι δεν περιγράφονται από τις κείμενες νομοθετημένες διατάξεις.

Ο κ. Μιχάλης εισάκουσε με προσοχή τα αιτήματα των Νοσηλευτών, δήλωσε ότι γνωρίζει τα ανωτέρω θέματα και δεσμεύτηκε για την επίλυση τους, με γνώμονα πάντοτε την άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση του πάσχοντα συμπολίτη μας, καθώς και τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μπακέλας Ιωάννης                                                                           Κόκκιος Θεοδόσιος

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy