Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 05/11/2010

Download PDF

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ καταγγέλλει ευθέως τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΨΝΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΣΕΙΟ», για απεγνωσμένες προσπάθειες φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης των υπαλλήλων και δη των συνδικαλιστών του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Με τη μέθοδο των μετακινήσεων από τμήμα σε τμήμα δημιουργεί ένα κλίμα εκφοβισμού κατά των υπαλλήλων, επιδιώκοντας μάταια πια, αυτό το οποίο δεν είναι πλέον σε θέση να διατηρήσει. Δηλαδή το κλειστό ασυλικό ίδρυμα, στο οποίο η καταπάτηση των δικαιωμάτων εργαζομένων και ασθενών από την πλευρά της Διοίκησης να αποτελεί κυρίαρχη τακτική, μη επιτρέποντας σε κανέναν βασικά συνταγματικά δικαιώματα όπως είναι αυτό της ελευθερίας της έκφρασης.

Συνεχίζοντας λοιπόν τον ξέφρενο ρυθμό των διώξεων κατά υπαλλήλων στις 4/11/2010 με έγγραφο του μετακινεί την υπάλληλο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων – ΕΣΥ του Ν. Αττικής κ. Ντάτση Ελένη από τα Εξωτερικά Ιατρεία, στα οποία τοποθετήθηκε μόλις πριν ένα χρόνο, σε νοσηλευτικό τμήμα μία εβδομάδα μετά την καταγγελία της στην εφημερίδα Ελεύθερο Σύπο στις 25/10/2010, που αφορούσε τις μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού σε αλλότρια καθήκοντα και την αυθαίρετη αφαίρεση από πλευράς της Διοίκησης την ονομασία  ́ ́2η ΤΠΕ ́ ́ από το λογότυπο του νοσοκομείου.Προκλητικά αδιάφορη όμως είναι και η στάση του Τπουργείου Τγείας για όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο ΨΝΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΣΕΙΟ», όπου το κλίμα το οποίο έχει δημιουργηθεί δείχνει να είναι ανεξέλεγκτο έως και επικίνδυνο. Μπροστά σε αυτή τη Μεσαιωνικού τύπου Διοίκηση ο δρόμος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος            Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας        Νικόλαος Ορφανός

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy