Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου – 06/07/2017

Το ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», προκειμένου να συζητήσει από κοντά με όλους τους εμπλεκόμενους το μείζον πρόβλημα της τραγικής υποστελέχωσης της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, αλλά και την παράνομη ανάθεση σε νοσηλευτές των Μονάδων Νεογνών της διακομιδής και της συνοδείας νοσηλευομένων παιδιών εκτός των ορίων της δικαιοδοσίας τους, που δεν είναι άλλα από τα όρια του ιδρύματος στο οποίο έχουν προσληφθεί και υπηρετούν.

Από την (μη προγραμματισμένη) συνάντηση, προέκυψε ότι τόσο ο διοικητής, όσο και η διευθύντρια ιατρός της ΜΜΜΟ δεν έχουν πράξει τα δέοντα ώστε να εξομαλυνθεί το πρόβλημα και επιχείρησαν μάλιστα να υποβαθμίσουν τις επιπτώσεις της τεράστιας έλλειψης νοσηλευτών.

Η προϊσταμένη νοσηλεύτρια της ΜΜΜΟ έχει στείλει τρεις αναφορές σχετικά με το θέμα από το 2012 μέχρι σήμερα, κάτι που όπως φαίνεται δεν αξιολογήθηκε από τους αρμόδιους να δράσουν.

Η επίμονη άρνηση της διευθύντριας ιατρού να αναγνωρίσει το πρόβλημα, παρότι δεν επρόκειτο για την ιατρική υπηρεσία και η κατά τα φαινόμενα στρεβλή εντύπωση που επικρατεί για τον ακριβή ρόλο των ιατρών γενικότερα, δυναμίτισε το κλίμα και η συνάντηση τερματίστηκε χωρίς να προκύψουν δεσμεύσεις από την πλευρά της διοίκησης.

Ακολούθησε επίσκεψη του ΔΣ της ομοσπονδίας στους χώρους των μονάδων, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκεί υπηρετούντες νοσηλευτές και να τους ενημερώσει για τα νομικώς κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ τέλος, δεσμεύτηκε ότι εάν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν δρομολογηθεί η λύση των προβλημάτων, θα επανέλθει δυναμικά στο πλαίσιο της θεσμικής της λειτουργίας, υπερασπίζοντας το δικαίωμα  των μελών της στην ασφαλή εργασία και στην άρνηση της  εκτέλεσης αλλότριων καθηκόντων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                          Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας      Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy