Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 12/02/2015

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟΕΣΥ), υποστηρίζει σθεναρά το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων Νοσηλευτών της Κύπρου, που μέσω της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) απόκτησαν φωνή, έκφραση και αγωνιστικότητα.

Η απαξιωτική στάση του Υπουργείου Υγείας απέναντι στα δίκαια αιτήματα των Νοσηλευτών, τους οδηγεί στο μονόδρομο των κινητοποιήσεων και έχει την απόλυτη ευθύνη, για την ταλαιπωρία των ασθενών, στα πλαίσια των απεργιακών δραστηριοτήτων.

Οι Νοσηλευτές της Κύπρου, διατηρώντας ψηλά τον πήχυ σε επαγγελματικό και ακαδημαϊκό επίπεδο, έχουν κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση, αγωνιστικής δραστηριότητας, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, ασχέτως αν, το Υπουργείο Υγείας αδυνατεί να αντιληφθεί και εμμέσως αδιαφορεί για τα δίκαια αιτήματά τους.

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟΕΣΥ), υποστηρίζει ότι η ένταξη του Νοσηλευτή στα Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, είναι δεδομένη και αυτονόητη, όπως επίσης και η ένταξή του στη μισθολογική του κατάταξη, στην Πανεπιστημιακού Επιπέδου βαθμίδα, που προκύπτει εξάλλου, απο το επίπεδο και τον τίτλο σπουδών του.

Η μονιμοποίηση των Νοσηλευτών και η κάλυψη των κενών θέσεων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, θα πρέπει να αποτελέσει επιδίωξη του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, προσδοκώντας, την βελτίωση των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού με ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια, ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική.

Υποστηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), είμαστε στο πλευρό των Κυπρίων συναδέλφων Νοσηλευτών και ευελπιστούμε ότι και η Πολιτεία θα ανταποκριθεί θετικά στα δίκαια αιτήματά τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος            Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας            Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy