Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 12/06/2013

Μονόδρομος η άρση του αποκλεισμού των ΤΕ Νοσηλευτών από τις κρίσεις

Με αφορμή την επικείμενη σύνθεση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των νοσοκομείων, αλλά και τον εγκληματικό αποκλεισμό των ΤΕ Νοσηλευτών από τις επικείμενες κρίσεις, σύμφωνα με τους νέους ψηφισθέντες οργανισμούς, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της για την εδραίωση της αξιοκρατίας στην προαναφερθείσα διαδικασία.

Παρά τη μέχρι σήμερα δυστοκία, του Υπουργείου Υγείας, να αποκαταστήσει την αυτονόητη ισότιμη συμμετοχή όλων των Νοσηλευτών στη διαδικασία των κρίσεων, αλλά και τις «θρηνωδίες» της ΠΟΕΔΗΝ, που με κατεβασμένα τα χέρια αποδέχτηκε –σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου- ως θέσφατο, τον επαγγελματικό και επιτελικό Καιάδα για χιλιάδες ΤΕ Νοσηλευτές, η ομοσπονδία μας διαβεβαιώνει τα μέλη της ότι δε θα εγκαταλείψει την προσπάθεια της άρσης του εν λόγω αποκλεισμού, μέχρι να δικαιωθεί.

Τονίζουμε δε, ότι συμπλέουμε και ταυτιζόμαστε απολύτως με τη θέση της ΕΝΕ για ισότιμη συμμετοχή στις κρίσεις όλων των Νοσηλευτών ΠΕ και ΤΕ, με μόνο κριτήριο τα μετρήσιμα στοιχεία του βιογραφικού των προς κρίση  Νοσηλευτών και πάντα σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας περί του ισχύοντος διετούς προβαδίσματος των ΠΕ κατά την ιεραρχική εξέλιξη.

Οι προσπάθειές μας για νομοθετική ρύθμιση της εν θέματι αδικίας σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Νοσηλευτών της χώρας, δε μπορεί παρά να δικαιωθεί.

Εν αναμονή των εξελίξεων, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, για κανένα λόγο δε θα υποστείλει τη σημαία της διεκδίκησης των αυτονόητων δικαιωμάτων των μελών της, όπως είναι η αρχή της αξιοκρατίας και της απόλυτης ισονομίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         Ο Πρόεδρος                      Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας               Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy