Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 13/12/2010

Download PDF

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ αποφάσισε σήμερα ομόφωνα, να συμμετάσχει στην 3ωρη στάση εργασίας καθώς και στην 24ωρη Πανελλαδικήαπεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 14-15 Δεκέμβρη 2010.

Οι Νοσηλευτές του Δημοσίου τομέα απεργούμε, υπερασπιζόμενοι τη διατήρηση καιενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν Εθνικού Συστήματος Υγείας, που ολοένα και περισσότερο δέχεται απανωτά πλήγματα και οδηγείται εσκεμμένα στην απαξίωση, με την ταυτόχρονη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα και τη μονομερή ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο χώρο της Υγείας.

Αντιδρούμε μαζικά στην επιχειρούμενη συρρίκνωση των αποδοχών μας και στην απαράδεκτη ξενόφερτη δρομολογούμενη εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησηςανδρών και γυναικών, σε ένα επάγγελμα που κατά 90% αποτελείται από γυναίκες.

Τη στιγμή που οι άνεργοι Νοσηλευτές ξεπερνούν τις 6.000 και οι κενές θέσεις τωναπαρχαιωμένων οργανισμών των νοσοκομείων είναι περισσότερες, οι κυβερνώντες εμμένουν προσχηματικά στις αγκυλώσεις και τις χρονοβόρες διαδικασίες του υποστελεχωμένου ΑΣΕΠ.

Η τριτοκοσμική εικόνα του ΕΣΥ, η ταλαιπωρία των μη εχόντων συμπολιτών μας στα νοσοκομεία, η έλλειψη κλινών ΜΕΘ και η ερασιτεχνική αντιμετώπιση των προβλημάτων από τους ιθύνοντες διαχρονικά, πρέπει επιτέλους να αποτελέσουν παρελθόν.

Στις 14-15 του Δεκέμβρη η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ απεργεί πανελλαδικά και διεκδικεί:

  • Δωρεάν και Δημόσια Υγεία για όλους
  • Άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μαζική είσοδο μόνιμωνΝοσηλευτών στο ΕΣΥ
  • Όχι στον εμπαιγμό με τις προσλήψεις που γίνονται με το σταγονόμετρο
  • Ένταξη των Νοσηλευτών του Δημοσίου στα Βαρέα & Ανθυγιεινά
  • Αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση και αφαίμαξη της κοινωνικής ασφάλισης
  • Ειδικό μισθολόγιο των Νοσηλευτών του Δημοσίου με πραγματικές αυξήσεις
  • Άμεση στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων
  • Όχι στη φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών
  • Όχι στη συνέχιση της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                            Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας                              Νικόλαος Ορφανός

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy