Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 20 – 9 – 2011

Με αφορμή την απροκάλυπτη ληστρική επιδρομή της κυβέρνησης στα πενιχρά εισοδήματα των Νοσηλευτών και την βίαιη αποδόμηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, η ΠΑΣΥΝΟΕΣΥ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, με συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 10:00 π. μ και πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Από τη στιγμή που η δημόσια υγεία παύει να θεωρείται αυτονόητο κοινωνικό αγαθό και οι λειτουργοί της αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως μίασμα που χρήζει άμεσης εξόντωσης, οι Νοσηλευτές αποφάσισαν να παλέψουν για τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους.

Η μάχη που δίνουμε είναι στην κυριολεξία μάχη επιβίωσης, μιας και η πλειοψηφία των συναδέλφων με τα νέα μέτρα έχουν πλέον γονατίσει, αδυνατώντας να εκπληρώσουν ακόμα και τις στοιχειώδεις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Τη στιγμή που η νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης αποτελεί μεγαλύτερη προτεραιότητα για την κυβέρνηση από την αποτροπή της ρήξης του κοινωνικού ιστού και τον εξευτελισμό εκατομμυρίων συμπολιτών μας, θεωρούμε ότι δεν έχουμε τίποτε άλλο να περιμένουμε πλέον.

 Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε τις πρακτικές του ομίλου των εντολοδόχων, που τείνουν να μας μετατρέψουν σε άβουλα όντα χωρίς νεύρο, χωρίς συνείδηση και χωρίς φιλότιμο.

Με την ΠΑΣΥΝΟΕΣΥ αγωνιζόμαστε για:

  • Κατάργηση του επαίσχυντου θεσμού της εφεδρείας
  • Δημιουργία κλάδου Νοσηλευτών του ΕΣΥ
  • Ειδικό νοσηλευτικό μισθολόγιο
  • Ένταξη στα ΒΑΕ χωρίς καμία επιβάρυνση
  • Προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ

Γι’ αυτό, όλοι οι Νοσηλευτές πρέπει να κατεβούμε με κάθε τρόπο στο Πολυτεχνείο στις 30 του Σεπτέμβρη για να τους κόψουμε την όρεξη.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy