Δελτία Τύπου Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ. Θεσσαλονίκη - ΕΣΥ Τελευταίες Εξελίξεις

Δελτίο Τύπου 23/01/2017

Ο ΣΥ.ΝΟ. ΕΣΥ Ν. Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την από 19/1/2017 απόφαση του  επιστημονικού συμβουλίου του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειου, σύμφωνα με την οποία η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών ΑΠΘ ανήκει, στον Παιδιατρικό/Παθολογικό Τομέα και τον Νοσηλευτικό Τομέα αντίστοιχα, από Ιατρικής και Νοσηλευτικής πλευράς. Καλεί μάλιστα την Διοικητήρια κ. Βασιλική Παπαχριστοδούλου, να θεσμοθετήσει αυτή την υπαγωγή, ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις.

Όλα τα ανωτέρω είναι αποτέλεσμα μεθοδεύσεων από μερίδα Μαιών, σε συνεργασία με την Διοικητήρια, για αλλαγή του χαρακτήρα της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών ΑΠΘ και την υπαγωγή της στο Μαιευτικό τομέα.

Ο ΣΥ.ΝΟ. ΕΣΥ Ν. Θεσσαλονίκης  καταγγέλλει όλες αυτές τις υπόγειες διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο Ιπποκράτειο και καλεί τη Διοικητήρια να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων υιοθετώντας την απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου.

Κάθε άλλη απόφαση αποτελεί προσβολή για τους νοσηλευτές του Ιπποκράτειου, είναι ηθικά απαράδεκτη και θα μας βρει απέναντι της.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥ.ΝΟ. ΕΣΥ  Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΜΠΑΛΙΟΖΟΓΛΟΥ                                                        Π. ΚΥΛΟΥΔΗΣ

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy