Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 27/3/16

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ), εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη στους συναδέλφους Νοσηλευτές της Κύπρου, που το τελευταίο χρονικό διάστημα με ευθύνη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) έχουν προχωρήσει σε κλιμάκωση των αγωνιστικών διεκδικήσεων και στη συμμετοχή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι Πανεπιστημιακού Επιπέδου νοσηλευτικές σπουδές των Κυπρίων συναδέλφων μας, έχουν προσφέρει πολλά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και σίγουρα έχουν ακόμη περισσότερα να προσφέρουν στο μέλλον, καθώς η νοσηλευτική επιστήμη εξελίσσεται συνεχώς. Επίσης, είναι γνωστή η μεγάλη συμμετοχή των Κυπρίων Νοσηλευτών σε επιστημονικές δραστηριότητες (συνέδρια, έρευνα κλπ) τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε διεθνές, καταδεικνύοντας το ζήλο και την αγάπη που τρέφουν για την επιστήμη τους και τον άρρωστο που είναι ο τελικός αποδέκτης των προσπαθειών τους.

Παρόλα αυτά όμως η Πολιτεία της Κύπρου, αντί να δείξει  τον απαιτούμενο σεβασμό σε αυτό τον τόσο ευαίσθητο κλάδο και να σκύψει με ενδιαφέρον στην επίλυση των προβλημάτων που τον απασχολούν, επέλεξε να προσπαθήσει να τον υποτιμήσει “μην αναγνωρίζοντας μισθολογικά” τις “ήδη αναγνωρισμένες Πανεπιστημιακού επιπέδου” σπουδές του, όπως έχει κάνει με όλους τους άλλους κλάδους, θέτοντας τους Νοσηλευτές στο περιθώριο των υπολοίπων επιστημόνων ή κατατάσσοντάς τους σε επιστήμονες β’ κατηγορίας.

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ), γνωρίζοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που διαθέτουν οι Κύπριοι συνάδελφοί μας, αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχοντας εμπιστοσύνη στην Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) για την αγωνιστική της δράση, στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και θεωρεί δεδομένο ότι στο τέλος, οι Νοσηλευτές και μαζί τους και οι ασθενείς θα βγουν κερδισμένοι.

Συνάδελφοι, η ιστορία έχει δείξει ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται,

παρά μόνο κατακτιέται με αποφασιστικότητα και  μέσα από αγώνες.

Είμαστε όλοι Κύπριοι!!! 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γ. Γραμματέας

       Αριστείδης Δάγλας                                                         Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy