Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Δελτίο Τύπου

Στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο “Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου κι άλλες διατάξεις” του Υπουργείου Υγείας, η Κυβέρνηση προωθεί την επιβάρυνση του οικονομικού προϋπολογισμού των Δήμων για την κάλυψη όλων των δαπανών των Δημοσίων Δομών Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας, κ.λ.π.).

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ), δηλώνει την κάθετη αντίθεσή της στην μετατόπιση της κάλυψης των λειτουργικών δαπανών των Δομών Υγείας στους Δήμους.

Με αυτό το σχέδιο νόμου η κυβέρνηση δηλώνει εμπράκτως ότι αδυνατεί να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες του Συστήματος Υγείας και κατ΄ επέκταση να προσφέρει στους πολίτες της χώρας το δικαίωμα στην υγείας.

Καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη τροπολογία και ζητούμε την απόσυρσή της.

Η ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ θα σταθεί με όσες δυνάμεις διαθέτει, φρουρός του πολύτιμου αγαθού της υγείας για τους συνανθρώπους μας και δεν θα επιτρέψουμε καμία έκπτωση σε θέματα δημόσιας υγείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ. Γραμματέας

 Αριστείδης Δάγλας                                  Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy