Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Διαδικασία στελέχωσης Κινητών Μονάδων Ειδικού Σκοπού Ε.Ο.Δ.Υ.

Με αφορμή την κατεπείγουσα διαδικασία στελέχωσης των Κινητών Μονάδων Ειδικού Σκοπού από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κορονοϊού κατ΄οίκoν», η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., επισημαίνει ρητώς, ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ήταν ανεπαρκής για τα δεδομένα της προκήρυξης και το κύρος του Ε.Ο.Δ.Υ., διότι άφησε εμφανή περιθώρια αμφισβητήσεων σε ότι αφορά τη διαδικασία της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αλλά και της τελικής αξιολόγησης – κατάταξης στον πίνακα προσλήψεων, η οποία θα έπρεπε να είχε εκδοθεί σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής του Α.Σ.Ε.Π. και όχι με την παρούσα διαδικασία.

Ωστόσο, τα στενά χρονικά περιθώρια και η ιδιαιτέρως επείγουσα κατάσταση, σε σχέση με την πανδημία Covid – 19, η οποία επιτάσσει την άμεση ενεργοποίηση των Κινητών Μονάδων Ειδικού Σκοπού του Ε.Ο.Δ.Υ., λόγω των νέων μέτρων κοινωνικής και υγειονομικής προστασίας, δικαιολογεί εν μέρει, τη συγκεκριμένη πολιτική, προκαλώντας όμως παράλληλα έντονη δυσφορία στο χώρο της υγείας.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. στο πλαίσιο του υγιούς συνδικαλισμού και αξιολογώντας με ψυχραιμία, κριτική σκέψη τα γεγονότα, υποστηρίζει τη νομιμότητα και τη διαφάνεια, στο σύνολο των διαδικασιών και ανεξαρτήτως επιβαρυντικών παραγόντων. Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση μας έκανε όλους σοφότερους και όχι παρορμητικούς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                              Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy