Ανακοινώσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Δικαστική Δικαίωση της ΠΑΣΥΝΟ

Όπως είναι ήδη γνωστό, με την θέση σε ισχύ από την 1η-01-2016 των διατάξεων του Νόμου 4354/2015 περί του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, για πρώτη φορά οι προϊστάμενοι των νοσηλευτικών τμημάτων των νοσοκομείων όλης της χώρας ορίστηκε να λαμβάνουν επίδομα θέσης ευθύνης χαμηλότερο κατά σαράντα (40) ευρώ του αντίστοιχου επιδόματος που λαμβάνουν οι λοιποί τμηματάρχες.

Ευθύς εξαρχής η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη της νοσηλευτικής κοινότητας, αποφάσισε να αντιδράσει, κινούμενη δικαστικώς. Ο δικαστικός αγώνας είχε επιτυχή κατάληξη με την έκδοση της από 18-04-2018 Απόφασης της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία αναγνωρίστηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι και οι προϊστάμενοι των Νοσηλευτικών Τμημάτων θα πρέπει να λαμβάνουν επίδομα θέσης ευθύνης ύψους 290 ευρώ, αντί του ποσού των 250 ευρώ που ελάμβαναν, με βάση τις διατάξεις του ισχύοντος ενιαίου μισθολογίου, οι οποίες και κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Η συγκεκριμένη δικαστική επιτυχία άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την αναδρομική δικαστική διεκδίκηση από τους προϊσταμένους νοσηλευτικών τμημάτων της μηνιαίας διαφοράς των 40 ευρώ στο επίδομα θέσης ευθύνης. Η εν λόγω αναδρομική διεκδίκηση συντονίστηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ με την κατάθεση ομαδικών αγωγών σε ολόκληρη την χώρα.

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ είναι, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι ήδη εκδόθηκε η πρώτη θετική δικαστική απόφαση από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ναυπλίου, που επιδικάζει το χρηματικό ποσό των περίπου χιλίων (1.000,00) ευρώ στους προϊσταμένους των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου.

Αναμένοντας την έκδοση πολλών αντίστοιχων δικαστικών αποφάσεων από όλα τα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ και τα όργανα διοίκησής της δεν μπορούν παρά να αισθάνονται απόλυτη δικαίωση για την ευόδωση του αγώνα τους. Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει το μέγεθος της συνέπειας των λόγων και των έργων της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ έναντι των νοσηλευτών, ενώ μας γεμίζει δύναμη και ελπίδα για την συνέχιση της συνδικαλιστικής μας δράσης.

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy