Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

«Δωρεάν στελέχωση επιταγμένων ιδιωτικών κλινικών με Νοσηλευτές – Επίδομα διχασμού»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στο πλαίσιο του περιβόητου αρχείου excel το οποίο απέστειλαν οι Υγειονομικές Περιφέρειες προς όλα τα Νοσοκομεία, ζητώντας τα στοιχεία των επαγγελματιών υγείας οι οποίοι απασχολούνται  σε Τμήματα, Κλινικές, Ιατρεία,  Επείγοντα, ΜΕΘ , MAΦ  ή άλλες λειτουργίες σχετικές με τον Covid-19, καθώς και με την παγκόσμια πρωτοτυπία της στελέχωσης επιταγμένης ιδιωτικής κλινικής με Νοσηλευτές από Δημόσια Νοσοκομεία, σας, μεταφέρουμε την οργή και την αγανάκτηση των Νοσηλευτών που εργάζονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και σας επισημαίνουμε τα κάτωθι:

α) Είναι αδιανόητο να υποτιμάτε τους Νοσηλευτές και με κυνικό τρόπο να επιχειρείτε να καταβάλλετε ένα επίδομα, το οποίο έχει σκοπό να διχάσει όλους τους επαγγελματίες υγείας, αντί να το λάβουν όλοι όσοι εργάζονται. Οι Νοσηλευτές δεν παρακαλάνε για κανένα επίδομα.

β) Είναι πολιτικά ανήθικο να υποδέχεστε Νοσηλευτές απ’ όλη την Ελλάδα για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και έπειτα από λίγες ημέρες να μεταφέρετε Νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας, απο ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες, να στελεχώσουν ιδιωτική κλινική, την οποία έχετε επιτάξει, παρέχοντάς της επιπλέον προσωπικό για να λειτουργήσει,. Τελικά επιτάξατε μόνο το κτίριο;

Οι Νοσηλευτές εν μέσω της πανδημίας, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να βρίσκονται δίπλα στους συναδέλφους τους, στην πρώτη γραμμή. Όλοι οι εργαζόμενοι Νοσηλευτές είναι στην πρώτη γραμμή. Εσείς από τη μεριά σας, συνεχίζετε να ματαιώνετε τον αγώνα τους και επικαρπώνεστε την ανιδιοτέλεια και την αυτοθυσία τους, με την πολιτική την οποία εξακολουθείτε να εφαρμόζετε.

Είναι άξιο απορίας, πως είναι δυνατόν, να εξακολουθείτε να εθελοτυφλείτε και να μην αναλαμβάνετε την ευθύνη σας, να εκπληρώσετε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού και τη δική σας για τη δημιουργία του Κλάδου των Νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ.,  την οποία εσείς ο ίδιος τορπιλίσατε, υποκύπτοντας σε ψηφοθηρικές πολιτικές. Για την ένταξη των Νοσηλευτών στο Ασφαλιστικό Καθεστώς των ΒΑΕ, δεν βλέπουμε καμία εξαγγελία.

Ευελπιστώντας στο γεγονός ότι οι διαμαρτυρίες μας θα εκληφθούν ως προτάσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, στο πλαίσιο του υγιούς συνδικαλισμού και της διαφάνειας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                                Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy