Ανακοινώσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Εντυπωσιακό σε παλμό και συμμετοχή το 20ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ.

Στη μαγευτική πόλη της Καστοριάς, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 20ουΠανελληνίου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του Ε.Σ.Υ., από τις 5 – 8 Δεκεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Λημναίον. Το συνέδριο- θεσμός για τον σύγχρονο Νοσηλευτή, είχε επετειακό χαρακτήρα, καθώς με αφετηρία τη φετινή χρονιά, επεκτάθηκε η διάρκεια του για μια ημέρα, με γνώμονα τόσο τις συνεχώς αυξανόμενες εκπαιδευτικές ανάγκες των μελών της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., όσο και την πληθώρα των συμμετοχών φορέων – υπηρεσιών Δημόσιας Διοίκησης και προτάσεων συνεργασίας καταξιωμένων επιστημονικών φορέων. Το συνέδριο, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Στην συνδιοργάνωση του συνεδρίου συμμετείχαν η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς).

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιελάμβανε 5 Ειδικά Φροντιστήρια, 12 Κλινικά Φροντιστήρια, 1 Εξειδικευμένο Σεμινάριο, 1 Workshop, 1 Δορυφορικό Συμπόσιο, 17 Διαλέξεις, 18 Στρογγυλές Τράπεζες, 90 Ελεύθερες Ανακοινώσεις και 113 Αναρτημένες Ανακοινώσεις. Η θεματολογία του συνεδρίου κάλυψε ενδελεχώς όλα τα επιστημονικά πεδία της Νοσηλευτικής Επιστήμης, προάγοντας παράλληλα τη διεπιστημονικότητα μεταξύ των επαγγελματιών υγείας.

Οι συμμετοχές των νοσηλευτών και των επαγγελματιών υγείας ήταν αθρόα, ενώ σημαντική παρουσία είχαν οι φοιτητές Νοσηλευτικής από όλα τα Τμήματα Νοσηλευτικής των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων πανελλαδικά.

Την κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου, πραγματοποίησε εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας ο κ.Παναγιώτης Πρεζεράκος (Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Πρόληψης και Εθελοντισμού). Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης (Διοικητής 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας), ο κ. Αριστείδης Δάγλας, πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, η κ. Φαίη Κοσμοπούλου (Γενική Διευθύντρια Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας), ο κ. Βασίλειος Αντωνιάδης (Διοικητής Γ.Ν. Καστοριάς), η κ. Κρυσταλλία Χατζηαγοράκη (Τομεάρχης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν. Καστοριάς), ο κ. Ιωάννης Σιώμος (Γενικός Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς), ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας (Βουλευτής Νομού Καστοριάς Ν.Δ.), ο κ. Παναγιώτης Γεωργίου (Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών), η κ. Γεωργία Φασόη (Πρόεδρος Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής), η κ. Θεοδώρα Καυκιά (Επίκουρη Καθηγήτρια Νοσηλευτικής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος – Διευθύντρια Σύνταξης Ελληνικό Περιοδικό της Νοσηλευτικής Επιστήμης), ο κ. Δημοσθένης Σαληκίδης (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος), ο κ. Μιχαήλ Κουράκος (Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Β. Ασκληπιείο – Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου) και ο κ. Πέτρος Δοκόπουλος (Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας).

Στο πλαίσιο του συνεδρίου βραβεύτηκαν οι κάτωθι εργασίες:

1ο Βραβείο Πρωτότυπης Ερευνητικής Εργασίας: «Η επίδρασης της προσωπικότητας και της θρησκευτικότητας στο προσωπικό Μ.Ε.Θ. για τις αποφάσεις τέλους ζωής» Α. Νταντανά, Δ. Ματάμης, Σ. Σαββίδου, Μ. Γιαννάκου, Μ. Γκούβα, Γ. Νάκος, Β. Κουλούρης

2ο Βραβείο Πρωτότυπης Ερευνητικής Εργασίας: «Πολλαπλή σκλήρυνση και θρησκευτικότητα», Α. Τζιάτζιος, Κ. Μεταξούλη, Ε. Σπηλιοπούλου, Σ. Πλακάς, Ο. Κωνσταντακοπούλου

Βραβείο πρωτότυπης Βιβλιογραφικής ανασκόπησης: «Η επίπτωση της ενδοκοιλιακής υπέρτασης στη νεφρική λειτουργία», Μ. Κιρκέτσου

Βραβείο πρωτότυπης Ηλεκτρονικά Αναρτημένης ανακοίνωσης (eposter): «Εφαρμογή αντιμικροβιακού χαλκού στις Μονάδες εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.), κλινικές και οικονομικές επιπτώσεις», Ζ. Μανωλίδου, Π.Α. Ευσταθίου, Μ. Τσερώνη, Α.Π. Ευσταθίου, Α. Καραγεώργου, Α. Χαρανά

Βραβείο πρωτότυπης Βιβλιογραφικής ανασκόπησης Φοιτητών: «Ο ρόλος του νοσηλευτή στη διαχείριση του εθισμού στο διαδίκτυο», Σ. Λυκοπούλου, Ο.Γ. Μήτση, Ε. Λαΐου

Το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας – Ε.Σ.Υ, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές σε οργανωτικό – επαγγελματικό – επιστημονικό επίπεδο και ανέβασε ακόμη ψηλότερα τον πήχη για το επόμενο συνέδριο.

Μέσα από το επιστημονικό πρόγραμμα αναπτύχθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα από το εργασιακό περιβάλλον των νοσηλευτών αλλά και το χώρο της υγείας ευρύτερα, προκαλώντας ευγενείς αντιπαραθέσεις, καταιγισμό απόψεων και δεδομένων από το χώρο της νοσηλευτικής κοινότητας σε επίπεδο διοίκησης υπηρεσιών υγείας και επαγγελματικής δεοντολογίας.

Με εκλεκτούς προσκεκλημένους από τον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης, του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., του ΙΝ.ΕΠ., της Π.Ε.Φ., του χώρου της πιστοποίησης της ποιότητας, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την αγορά εργασίας, το 20ο μας συνέδριο ήταν το πληρέστερο μέχρι τώρα, θέτοντας τον πήχη των απαιτήσεων ακόμα ψηλότερα για τις επόμενες χρονιές.

Όλοι οι σύνεδροι συμμετείχαν ενεργά στις εργασίες του συνεδρίου και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο, το οποίο κατάφερε να συνενώσει όλους τους επαγγελματίες υγείας, αναδεικνύοντας τον ηγετικό ρόλο των νοσηλευτών στις υπηρεσίες υγείας. Επιπλέον, οι νοσηλευτές απέδειξαν με την παρουσία τους, ότι, σε πείσμα των καιρών, αντιστέκονται και με εφαλτήριο τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση, αναγάγουν και εξελίσσουν το νοσηλευτικό επάγγελμα σε όλα τα επίπεδα.

Η ομάδα της επιστημονικής επιτροπής, υπό την καθοδήγηση του προέδρου της κ. Μιχάλη Κουράκου και των αντιπροέδρων κ.κ. Γεωργίου Σιδηρά, Τζαννή Πολυκανδριώτη και Δημητρίου Μπαρουξή, λειτούργησε υποδειγματικά, αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο των εργασιών με σεβασμό στους συγγραφείς και στη σύνθεση του προγράμματος. Επίσης θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην αποφασιστική συμβολή της τοπικής οργανωτικής επιτροπής στην μεγάλη επιτυχία του συνεδρίου, υπό την καθοδήγηση της κ. Καλλιόπης Καραλιόλιου και του κ. Βασίλη Μπαμπούλη. Και βέβαια όλη αυτή η μεγαλοπρεπής εκδήλωση, φτάνει σε όλους αποτυπωμένη με ακρίβεια και λάμψη μέσα από τον φωτογραφικό φακό του άξιου συναδέλφου κ. Γιώργου Τζιτζίκου, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, εκφράζονται οι θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, αλλά και για τις καινοτόμες γνώσεις τις οποίες μοιράστηκαν με όλους τους επαγγελματίες υγείας. Ιδιαιτέρως δε, εκφράζονται οι θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συναδέλφους που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στο συνέδριο, παραμένοντας στις επάλξεις του Ε.Σ.Υ., αλλά και στους χορηγούς που συντέλεσαν στην επιτυχή έκβαση των εργασιών του συνεδρίου μας.

Καθώς η πόλη της Καστοριάς και η μαγευτική λίμνη, μας αποχαιρέτησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, η Χαλκιδική παίρνει τα σκήπτρα για να υποδεχτεί τη Νοσηλευτική Κοινότητα, στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Επιστημονικού & Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Συνεδρίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 21 – 24 Μαΐου 2020.

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy